Pátečním nejvýraznějším úspěchem české reprezentace na Mistrovství Evropy v Glasgow bylo 12. místo Daniela Babora, když závod na 15 km vyhrál ukrajinský reprezentant Roman Gladysh před Francouzem Adrienem Garelem. Na stupních je doplnil Švýcar Tristan Marguet.

Štěstí ve stejné disciplíně nepřálo Jarmile Machačové, přestože naposledy na světovém šam​pionátu na dráze v nizozemském Apeldoornu vybojovala 5. místo. Nyní ji taktický únik nevyšel dle představ.

„Je to trochu loterie. Na mistrovství světa mi průběh závodu vyhovoval a zvládla jsem i závěr. Dnes mi unik nevyšel, to je cyklistika. Vždy je to souboj sprinteru s vytrvalci,“ komentuje dokončený desetikilometrový závod na 22. místě Jarmila Machačová.

Závod ve scratchi vyhrála favoritka a úřadující mistryně světa z Holandska Kirsten Wild.

Do boje o medaile nastoupilo v týmovém sprintu české trio Pavel Kelemen, Tomáš Bábek a Robin Wagner. Čeští reprezentanti úspěšně postoupili z kvalifikace na 7. místě. Následně je ale z boje o medaile vyřadila v rozjížďce reprezentace Německa.

Sobotní den bude opět patřit dráhové cyklistice. Dopoledne jsou na programu kvalifikace sprintu žen, individuální stíhačky žen na 3000 m a mužů na 1000 m. Odpoledne proběhnou finále sprintu žen, rozjížďky mužského omnia a rozhodnutí o medailích v závodě mužů na 1000 m. Následovat bude bodovací závod žen na 25 km. Ve večerním programu se rozhodne o medaile v mužském omniu a stíhačce žen na 3000 m.

Z českých reprezentantů se představí v jízdě na kilometr Tomáš Bábek a Robin Wagner. Ve sprintu žen bude Českou republiku reprezentovat Sára Kaňkovská a v omniu Nicolas Pietrula. Velkým želízkem v boji o medaile v bodovacím závodě na 25 km bude Jarmila Machačová.

Výsledky najdete ZDE