Do pětidílné tour nastoupili jezdci Elkovu Kasperv šestičlenné sestavě. Pro Daniela Babora tak v závěru pracovali Dominik Neuman, Michael Kukrle, Jan Bárta, Matěj Zahálka a Jakub Otruba. Vítěz etapy ocenil především práci Bárty a Neumana. „Celá etapa byla opravdu rychlá a až na cílové okruhy jsme dojeli s průměrem přes 50 kilometrů za hodinu. Proto se také nepovedlo nikomu ujet a peloton jel celý den pohromadě. Až v závěrečném okruhu se začalo trochu taktizovat. S Dominikem Neumanem a Janem Bártou jsme najeli dopředu a ve třech se nám podařilo přetlačit šest zástupců VolkerWessels Cycling Teamu. Od kluků to byla dvousetprocentní práce a opravdu jeli skvěle,“ komentoval rovinatý úvod etapového závodu Daniel Babor.

Cílová rovinka byla do mírného stoupání, takže jsem si počkal do posledních 200 metrů a pak už byla skoro povinnost vyhrát. Měl jsem totiž prostor a mohl do toho šlápnout naplno,“ dodal Babor, který po dojezdu oblékl žlutý i zelený dres.

Čtvrteční 2. etapa měří 198 kilometrů a svým profilem by opět měla sedět sprinterům.Nebude to ale úplná placka, jako dnes, takže bude těžké udržet žlutý dres. Naše taktika se bude vyvíjet podle průběhu jednotlivých etap. V těch rovinatějších bychom měli být lídry s Dominikem Neumanem, na celkové pořadí je týmovou jedničkou Michael Kukrle,“ řekl k taktice Elkovu Kasper v Tour du Loir et Cher Daniel Babor.