Na trati nedaleko českých hranic se odehrál úvodní podnik polského poháru, 35. ročník závodu Śleźański Mnich. Stáj Elkov Kasper měla na startu čtveřici cyklistů. Daniela Babora podporovali Filip Řeha, Tomáš Obdržálek a Jakub Otruba. Jezdci v modro-žlutých dresech spolu se sestavou týmu VOSTER ATS kontrolovali průběh závodu, který se jel za nepříznivého počasí. 

Už před startem hodně foukalo, proto jsme si s klukama řekli, že v úvodním okruhu ze čtyř pojedeme schovaní, prohlédneme si pořádně trasu, abychom později věděli, kde zaútočit. Situace se ale vyvinula jinak a už v prvním kole jsme za to pořádně vzali. Od pelotonu se tak oddělila desetičlenná skupina, ve které jsme byli ve třech, stejně jako zástupci Vosteru. V této sestavě jsme objeli celý závod,“ popsal průběh pozdější vítěz Daniel Babor.

Podle Babora nebyl vítr jedinou komplikací, kterou dnešní počasí cyklistům přineslo. „Během závodu se vystřídaly všechny typy počasí. V úvodních dvou kolech se nám ještě déšť vyhýbal, ale jeli jsme pod zataženou oblohou a byla jen otázka času, kdy něco začne padat. No a pak z toho byla voda, kroupy i sníh. Přesto jsme ukázali velkou týmovou sílu, když jsme kontrolovali průběh celého závodu, i jeho dojezd. Kluci mi to tahali až pod poslední mírné stoupání, tehdy si to rozjeli jezdci z Vosteru. Zavěsil jsem se za ně, počkal na správný okamžik a ve spurtu už jsem neměl problém. Je to super pocit, když se závod takto povede,“ pochválil týmovou spolupráci Daniel Babor.