Caja Rural je po Movistaru druhý nejúspěšnější španělský tým. Před touto sezónou angažoval dva české sprintery, protože hendikepem týmu byly hromadné dojezdy. Do mistrovství České republiky se ani jeden z nich výsledkově neprosazovali s výjimkou 8. místa Daniela Babora v lednové Trofeo Palma (1.1). Při republikovém mistrovství obsadil Tomáš Bárta 4. a Daniel Babor 6. místo.

Nyní na velkolepě pojatém jedenáctidílném Volta a Portugal (2.1) se španělskému týmu začíná investice vyplácet. Daniel Babor skončil v prologu na 8. místě. V úvodní etapě za významné podpory Tomáš Bárty dojel na 2. místě a Tomáš stihnul dokončit hned za ním. V druhé etapě se Daniel znovu postavil na pomyslné stupně vítězů, tentokrát na 3. příčku. A korunu tomuto snažení nasadil ve včerejší 4. etapě, kterou se mu podařilo vyhrát!

„Dnes to byl pro nás těžký den, protože tým byl trochu unavený po tvrdé práci z předchozích dnů. Spoluhráči se mě snažili udržet na pozici až do konce, ale bylo těžké získat pozici, takže jsem musel hledat své možnosti. Měl jsem dobré nohy na to, abych se dostal přes stoupání, a dokázal jsem se dostat do cíle s dobrými nohami. Chci poděkovat týmu za práci, toto vítězství patří všem,“ uvedl Daniel Babor na týmových stránkách.

Dosavadní výsledky mu zajistily oranžové triko nejlepšího v bodovací soutěži.

Je to Baborovo čtvrté vítězství v závodech UCI kategorie jedna a výš. Na první tři dosáhl v předešlých dvou letech, když vyhrál tři etapy na Okolo Rumunska (2.1).