Šestá etapa Tour de France končila dvojím výjezdem slavného stoupání Mûr de Bretagne. Zatímco v prvním výjezdu se nic zajímavého nestalo, před cílovým stoupáním se začaly dít nečekané věci. Nejdřív postihl defekt Toma Dumoulina (Sunweb). 6 kilometrů před cílem se musel vracet do pelotonu, který ale na nic nečekal a v rychlém tempu se řítil k cíli. Nizozemec se už nedokázal vrátit do pelotonu a ztratil 53 sekundy. A aby toho nebylo málo, dostal navíc 20 sekund penalizaci od rozhodčích za dojíždění za autem. 

Podobné problémy měl o dva kilometry dále Romain Bardet (AG2R La Mondiale). Francouzský vrchař problém vyřešil mnohem rychleji, okamžitě nasedl na kolo Tonyho Gallopina (AG2R La Mondiale) a pokračoval. Jenže v cílovém stoupání byl unavený a ztratil 31 sekundu. 

Mezitím se závodilo o etapové vítězství. A závodili především vrchaři. Týmy Sky a BORA-hansgrohe rozjely tempo pod stoupáním a na začátku kopce a více než kilometr před cílem ostře nastoupil Daniel Martin (UAE Emirates). Rychle si vypracoval dobrý náskok a konkuroval mu jen Pierre Latour (AG2R La Mondiale). Jenže ani ten nedokázal Martina dostihnout a nerad se smiřoval s druhým místem. 

Na třetí příčce se ztrátou 3 sekund projel cílem Alejandro Valverde (Movistar). Čtvrtý skončil Julian Alaphilippe (Quick-Step Floors) a pátý Rafal Majka (BORA-hansgrohe). Většina lídrů a favoritů dojela v hlavní skupině, ale Chris Froome (Sky) ztratil 8 sekund. Rigoberto Uran (EF-Drapac) ztratil 11 sekund, Bob Jungels (Quick-Step Floors) a Ilnur Zakarin (Katusha Alpecin) zaostali o 12 sekund. 

V celkovém pořadí stále vede Greg Van Avermaet (BMC), ale pořadí za ním se měnilo. 3 sekundy nyní ztrácí Geraint Thomas (Sky), který na bonusové prémii stáhl odstup o 2 sekundy. Tejay van Garderen (BMC) ztrácí 5 sekund. 

Rozdíly v celkovém pořadí ale mohly být snadno mnohem větší. Už 103 kilometry před cílem rozjel tým Quick-Step Floors Terezín na větru a dostal několik lídrů pod tlak. Dojíždět do první skupiny museli Vincenzo Nibali (Bahrain Merida), Nairo Quintana (Movistar), Ilnur Zakarin a další. Nejdéle to trvalo Primoži Rogličovi (LottoNL Jumbo), ale ani to, ani pád o několik kilometrů dále, mu nezabránil dojet etapu na 10. místě. 

V bodovací soutěži si opět polepšil Peter Sagan (BORA-hansgrohe). Sice dojel na osmém místě, ale oproti Fernandu Gaviriovi (Quick-Step Floors) bodoval a je jasně první v soutěži o zelený dres. Søren Kragh Andersen (Sunweb) pomáhal Tomu Dumoulinovi a proto přišel o většinu náskoku na čele soutěže o bílý dres. Egan Bernal (Sky) už ztrácí jen 27 sekund. 

Puntíkovaný dres Tomse Skujinše (Trek-Segafredo) byl v průběhu etapy v ohrožení, protože Dion Smith (Wanty Groupe Gobert) se dostal do úniku a sbíral body na prémiích. Byl ale společně s dalšími uprchlíky dostižen ještě před prvním výjezdem na Mûr de Bretagne a dva body zde naopak získal Skujinš a pojistil si vedení. 

7. etapa Fougéres - Chartres (231 km)

Mimořádně dlouhá je páteční etapa do Chartres. Téměř jistě skončí hromadným dojezdem, protože profil není náročný a týmy sprinterů mají stále dostatek sil a většina sprinterů zatím neuspěla. Favority jsou opět Fernando Gaviria, Peter Sagan, Dylan Groenewegen (LottoNL Jumbo), Arnaud Démare (Groupama-FDJ) a další. 

Foto Sirotti