Rodák z Lanškrouna do Israel Cycling Academy přestoupil v roce 2015 a hned si připsal své první profesionální vítězství a první vítězství izraelského týmu. Dan byl naší první hvězdou," říká Ron Baron, spolumajitel týmů Israel Start-Up Nation a Israel Cycling Academy. Jeho velké vítězství v Ázerbájdžánu v roce 2015 nás dostalo na mapu profesionální cyklistiky." 

Také Turek na tehdejší úspěch rád vzpomíná: Byl to skvělý den. Byl jsem v úniku už den předtím, ale měl jsem 4 kilometry před cílem defekt. Samozřejmě jsem s tím nebyl spokojený, tak jsem to zkusil i druhý den. Opět jsem byl v úniku a dotáhli jsme to až na cílovou pásku. Zaútočil jsem 800 metrů před cílem a vyhrál. Hodně jsme to slavili, závodníci, personál a Ron Baron. Pořád mám svůj dres z toho závodu, visí na čestném místě na zdi u mě doma."

Turek je znám především jako specialista na dlouhé úniky. Jako vynikající tempař a velmi nadějný časovkář zvládá dlouhé kilometry ve vysokém tempu, ať už sám, nebo ve skupině. Ale během let se přizpůsobil profesionální cyklistice a je také velmi loajálním členem týmu. Můžete se spolehnout, že týmu odevzdá 120 %," tvrdí Baron. A souhlasí i Nicki Sorensen, hlavní sportovní ředitel týmu: Vítězství z úniku je Turkova specialita, ale vyjezdil se do role mimořádně platného závodníka při rozjíždění spurtů. Je disciplinovaný a velmi silný." 

Ani to mu však nezajistilo místo ve WorldTour sestavě a akademie se od nového roku zaměří na jezdce kategorie U23, takže se cesty Daniela Turka a izraelského týmu rozcházejí. Jeho odchod mi láme srdce, ale věřím, že Mr. Breakaway bude dobrou posilou pro jakýkoliv profesionální tým," dodává Baron. "Dokázal, že je důležitým členem týmu, který chápe svou roli. Možná je to náhoda, ale když byl Turek v sestavě, výsledky týmu byly dobré," přidává se Sorensen.

Turkovi je teprve 27 let a je logické, že na vrcholu sil ještě s profesionální cyklistikou končit nechce a byla by to ohromná škoda, kdyby nenašel kvalitní angažmá. V roce 2020 jsem zajel svůj nejlepší wattový výkon na 60 minut, na 20 minut a jednu minutu a jsem odhodlaný se pořád zlepšovat. Cítím, že jsem silnější než kdy dřív."