Davide Ballerini zazářil hned na začátku letošní sezóny. Sedmadvacetiletý Ital vyhrál hned v první závodní den, na Okolo Provence ovládl dvě etapy a svou špičkovou formu si dovezl i na první klasiku Omloop Het Nieuwsblad na konci února. Ve spurtu pelotonu porazil Jakea Stewarta a Sepa Vanmarckeho a zahájil úspěšné tažení týmu Deceuninck - Quick-Step jarními klasikami. Závodníci v modrých dresech následně vyhráli E3 Prijs, Okolo Flander a Valonský šíp. 

Ballerini si svou nejlepší formu užil v únoru a na největších akcích roku to už nebylo ono, přesto dostal hodně příležitostí a pomáhal svým týmovým kolegům. "Věděli jsme o jeho potenciálu, když jsme s ním podepsali první smlouvu a Davide nezklamal. V posledních dvou letech získal několik vítězství a také dokázal, že je vždy připraven pracovat pro týmové kolegy, když je to potřeba. Navíc se ještě může hodně zlepšit, takže podepsat s ním novou smlouvu byl logický krok. Jsme rádi, že se mu u nás líbí," říká Patrick Lefevere, manažer belgické stáje. 

Poprvé se podíval také na Tour de France, kde pomáhal Marku Cavenbdishovi ke čtyřem etapovým vítězstvím. V Deceuninck - Quick-Step se mu otevřel úplně nový svět, v Astaně a Androni Giocattoli nedostával tolik příležitostí. "Jsem moc spokojený, protože můžu pokračovat v tomto týmu. Cítím se tu skvěle a nikdy mě nenapadlo odejít. Je to moje rodina, takže rozhodování o prodloužení smlouvy bylo snadné. Vyhrál jsem tu svou první klasiku a díky tomu věřím, že jednoho dne dokážu jet o vítězství na Paříž - Roubaix. Což je největší cíl mé kariéry. Jsem také hrdý, že jsem startoval na Tour de France a byl jsem součástí úspěchu Marka Cavendishe v bodovací soutěži. Je to krásná vzpomínka. V dalších dvou letech jsem připraven tvrdě pracovat, zlepšovat se a pomoci týmu zůstat nejlepším na světě," dodává sám Ballerini. 

Quick-Step - Alpha Vinyl, jak se tým bude v příštím roce jmenovat, doposud oznámil prodloužení smlouvy s několika důležitými závodníky, v sestavě zůstanou lídři Julian Alaphilippe a Kasper Asgreen, také Zdeněk Štybar, Remco Evenepoel, Yves Lampaert, Rémi Cavagna, Fabio Jakobsen a další. Zatím čekáme na oficiální oznámení o prodloužení kontraktu s Markem Cavendishem a také s Josefem Černým.