2. etapa Tour Down Under s cílem ve Victor Harbor byla těžká profilem (2400 metrů převýšení), ale také kvůli větru. Do úniku se vydali pouze Manuele Boaro (Astana Qazaqstan) a Johan Jacobs (Movistar). Ale ve vývoji závodu nehráli velkou roli. Naopak vítr do vývoje zasáhl už po 50 kilometrech. Terezíny rozjely týmy Jayco AlUla a UAE Emirates. Ve vedoucí skupině nechyběl nikdo z velkých favoritů, Michael Matthews (Jayco AlUla) dokonce získal bonusové sekundy na prémii a opět snížil odstup do vedoucího Bettiola. 

Jenže tím se jeho štěstí vyčerpalo. Peloton se opět sjel a do cesty se všem jezdcům postavilo stoupání Nettle Hill s vrcholem 22 kilometrů před cílem. Matthews měl před tímto 2,5 kilometru dlouhým výjezdem technický problém, musel měnit kolo, ztratil kontakt s čelem závodu a přišel také o šanci na celkové vítězství. 

Sestřih 2. etapy Tour Down Under: 

Vpředu se totiž na nic nečekalo, do útoku zavelel Jay Vine (UAE Emirates), přidal se Simon Yates (Jayco AlUla) a do vedoucí skupiny si dojeli také Rohan Dennis (Jumbo Visma), Jai Hindley (Bora-Hansgrohe) a Mauro Schmid (Soudal Quick-Step). Tato velmi silná pětičlenná skupina měla náskok pouze kolem 20 sekund, ale v pelotonu už nebyl žádný tým schopný reagovat.  

Yates vpředu nestřídal, protože jeho týmu situace nevyhovovala. Vine, Hindley, Dennis a Schmid přesto navyšovali náskok. Mezitím se Bettiol musel v hlavním poli zastavit kvůli silným křečím a ztratil spoustu času a také nervy, protože se rozčílil na doprovodný motocykl a hodil po řidiči hodil bidon. Náskok vedoucí skupiny se sice s blížícím se cílem snižoval, ale vydržel až na pásku. V závěrečném kilometru zaútočil Hindley, ale Dennis dokázal zareagovat, všem soupeřům ujel a zvítězil s náskokem 2 sekund před Vinem, Schmidem a Yatesem. Hindley ztratil 5 sekund. Peloton přivedl Caleb Ewan (Austrálie) se ztrátou 11 sekund.

"Byla to těžká práce," řekl Dennis v cíli etapy. "Snažil jsem se dostat do vedoucí skupiny a potom jsem doufal, že Yates nezaútočí. Věděli jsme, že Simon nebude spolupracovat. Je škoda, že jsme se nemohli závodit i s Blingem (Matthews, pozn. redakce), nikdy není příjemné ztratit kvůli technice. Všechno pro mě dobře dopadlo. Nečekal jsem, že mi to vyjde až na pásku. Byl to také trochu záludný dojezd a pro skupinu bylo těžké ho kontrolovat."

Do čela průběžného se dostal Dennis s náskokem pouze 3 sekund před Vinem. Třetí místo drží Magnus Sheffield (Ineos Grenadiers), který dnes dojel v hlavním poli a ztrácí 12 sekund. časové ztráty na dalších pozicích nejsou velké a pořadí se ještě bude nepochybně měnit. Američan je také nejlepším mladým závodníkem, zatímco bodovací soutěž nově vede Ewan a vrchařskou Vine.