Etapa ze Sassay do Selommes měřila 164 kilometrů a cyklisté při ní nastoupali pouze 623 výškových metrů. Lehce zvlněná byla přitom pouze úvodní třetina závodu, podobně jako v úvodní části tour ale cyklistům komplikoval závod silný vítr. „Závod byl sice rovinatý, ale od začátku hodně rychlý a nastupovalo se. Úvodních 45 kilometrů se jelo po lesích, kde se nikomu nepodařilo ujet. Po sprinterské prémii na 50. kilometru se ale krajina otevřela a stejně jako včera hodně foukalo. Závodilo se na bočním větru a tvořily se terezíny. Později ujela dvanáctičlenná skupina, kde jsme měli Matěje Zahálku. Skupina si držela náskok od 30 vteřin do jedné minuty a peloton je začal sjíždět, když se trať otočila proti větru a na čele pracoval tým vedoucího jezdce. Dojeli jsme je při nájezdu na tři cílové okruhy. Tam se začalo zase hodně závodit. Bylo to opět na větru, kdy nejprve ujela skupinka, ve které jsme neměli zastoupení, ale 3 kilometry před cílem jsme zaútočili s Honzou Bártou, odskočili z pelotonu, dojeli skupinu v úniku a v technických pasážích ve městě to už vypadalo nadějně. Asi 500 metrů před cílem nás ale balík dojel a spurtovalo se o pořadí v cíli,“ popisoval dramatický průběh etapy Dominik Neuman.

Už jsem neměl moc nohy, abych se ještě zvedl a dojel si dopředu, takže je z toho 9. místo. Škoda, že to nevyšlo, protože když jsme odskočili do úniku, byla to super situace a říkal jsem si, že by to mohlo vyjít. Chyběl kousek, ale balík přijel silný a já se snažil zaspurtovat o co nejlepší výsledek,“ dodal Neuman.

Páteční 3. část pětidílného závodu prověří i vrchařské schopnosti cyklistů, které čeká 178 kilometrů s převýšením téměř 1600 výškových metrů. „Včera foukalo ještě víc než dnes a tady se často závodí na cestách mezi poli v otevřené krajině, kde fouká a boční vítr závod hodně ovlivňuje. Proto se taky včera i dnes pole tolik trhalo. Je to tady hodně závodivé, rychlé a mělo by to tak pokračovat i v dalších dnech. Zítra to bude zvlněné, ale jde spíš o táhlejší nebo kratší kopce, kde hrozí, že vyjedeš nahoru, kde je to otevřené a zase tam silně fouká. Budeme se snažit být vepředu, protože je to hodně o pozici. Když si pomůžeme týmově, tak si myslím, že máme šanci na úspěch a určitě o něj budeme bojovat,“ řekl k průběhu tour okolo Loiry český cyklista.