Z Náměstí Svornosti v Českém Krumlově vyrazí cyklisté přesně v poledne vstříc 123 km nejkratší etapy letošního ročníku, a až dorazí do cíle v Javorníku,  budou mít v nohách největší porci výškových metrů: 2634. 

Do cíle se dostanou přes Větřní, Kájov, Chvalšiny, Smědeč, Kříšťanov, Blažejovice, Kratušín, Čkyni a Vacov, odkud kolem 14:30 najedou na cílový okruh přes Čábuze do Javorníku. Ten si dají 3x a potřetí je na vrcholu téměř 4km stoupání čeká cíl.

Do etapy vstupuje s větším časovým polštářem kolem jedné minuty pětice závodníků, kteří profitují z úniku v úvodní etapě. Ve žlutém dresu je to Sakarias Loland z Uno-X, za ním jsou s malými odstupy srovnáni Adam Ťoupalík (Elkov Kasper), týmový kolega Sakariase Martin Hansen, jedoucí v puntíkatém dresu nejlepšího vrchaře, Tomáš Jakoubek (ATT Investments) a Michael Kukrle (Felebermayr-Simplon Wels). 

Vyčnívat ze 120hlavého pole jezdců z 23 týmů bude ještě Daan Van Sintmaartensdijk (VolkerWessels), který poveze zelený dres, určený pro nejlepšího v bodovací soutěži, v níž Nizozemec zaujímá 2. místo za Lolandem, a Lewis Bower (Groupama-FDJ Continentale) v bílém dresu určeného pro nejlepšího jezdce do 23 let, když v této soutěži je průběžně 3. za Lolandem a Hansenem.

To nás tedy čeká dnes, včerejší druhou etapu si můžeme ještě připomenout i ve fotoreportáži Pavla Kopeckého.

loading...