Vrchař Joe Dombrowski je nejnovější posilou kazašského celku Astana. Vítěz etapy na letonším Giro d´Italia podepsal dvouletou smlouvu. Třicetiletý cyklista vyhrál v kategorii U23 malé Giro d´Italia a byl považován za budoucího lídra na třítýdenní závody, ale svůj předpokládaný potenciál nikdy nenaplnil a během devíti profesionálních sezón získal čtyři vítězství. V Astaně bude především pomáhat lídrům na celkové pořadí v horách a dostane příležitost v dlouhých únicích. 

„Zaprvé, v Joeovi Dombrowském vidíme silného vrchaře a zkušeného domestika nejlepších týmů na Grand Tours. Náš tým se v nadcházející sezóně hodně změní a jsme rádi, že posílíme naši skupinu jezdců pro Grand Tour o tak spolehlivého a všestranného jezdce, jakým je Joe,“ uvedl Alexander Vinokourov, ředitel Astany, v týmové tiskové zprávě.

"Ale samozřejmě chápeme, že se zkušenostmi, které nasbíral během posledních let, by Dombrowski mohl být jezdcem, který se bude snažit o etapové vítězství nebo zkusí celkovou klasifikaci v malém etapovém závodě. Je ještě brzy mluvit o cílech v jeho první sezóně v našem týmu, ale jsem si zcela jistý, že tento krok může být úspěšný pro obě strany, náš tým i Joea."

"Astana je velký tým s dlouhou historií, který má velké úspěchy po mnoho let a jsem nadšený, že se mohu stát jeho součástí," uvedl Dombrowski v prohlášení jeho nového týmu. „Těším se na setkání s týmem a na posezení s vedením na tréninkových kempech mimo sezónu a na stanovení svých cílů. Ať už jde o pomoc týmu nebo o příležitost jezdit o své vlastní výsledky, bude to pro mě skvělá nová výzva."