Vingegaard a Roglič zaútočili v cílovém stoupání Plateau de Salaison 5 kilometrů před cílem a nikdo nedokázal vzdorovat. Dvojice týmu Jumbo - Visma dorazila do cíle společně, Dán protnul cílovou pásku první a Roglič druhý, opačné pořadí je v konečné klasifikaci.

"Plánovali jsme útok a že Primož pojede za mnou, protože jsme chtěli zjistit, jestli dokážeme všechny utrhnout," řekl v cíli vítěz etapy. "To se nám podařilo, takže si myslím, že můžeme být velmi spokojení a hrdí na to, co jsme dokázali. Na ardenských klasikách jsem neměl nejlepší období, ale teď jsem zpátky a jsem opravdu rád. Je to jeden z největších závodů na světě. Vyhrát etapu a být celkově druhý je pro mě skvělé."

Celý tým Jumbo - Visma získal velké sebevědomí před Tour de France. Roglič i Vingegaard mohou jet o vítězství. "Abych byl upřímný, bude těžké být na Tour první a druhý, protože tam bude mnohem víc soupeřů. Ale naším cílem je, aby alespoň jeden z nás Tour vyhrál," dodává Vingegaard. 

Ben O'Connor (AG2R Citroën) byl nejbližším soupeřem, do cíle dojel se ztrátou 15 sekund a v celkovém pořadí na ztratil 1:41.

Jan Hirt (Intermarché - Wanty Gobert) se dostal do velkého úniku a udržel se na čele i ve výjezdu na Col de la Colombiere a na Plateau de Salaison se na čele osamostatnil. Jenže neměl dostatečný náskok před zrychlující skupinou favoritů. Jumbo - Visma chtělo etapové vítězství a také jistotu v celkovém pořadí. Steven Kruijswijk nasadil vysoké tempo a dojel všechny uprchlíky. Včetně Hirta, který se následně snažil pomoci Louisi Meintjesovi (Intermarché - Wanty Gobert). Jihoafričan skončil šestý celkově.

Převahu Jumbo - Visma potvrdil Wout van Aert vítězstvím v bodovací soutěži. Nejlepším vrchařem se stal Pierre Rolland (B&B Hotels - KTM) a nejlepším jezdcem do 25 let Tobias Johannessen (Uno-X), desátý v celkovém pořadí.