Už od startu se jelo hodně ostře a v úvodních 40 kilometrech jsme spolu s pelotonem reagovali na jeden nástup za druhým. Rozhodující okamžiky dnešního dne přišly po 80 kilometrech závodu, kdy se v otevřené pasáži na bočním větru hlavní pole rozdělilo na skupiny. Celému našemu týmu se podařilo udržet v čelní skupině, byli jsme tak součástí docela nervózní stíhací jízdy za dvojicí jezdců v úniku,“ přiblížil průběh etapy Dominik Neuman.

Čelo pelotonu kontrolovaly týmy Groupama-FDJ Conti a Côtes d'Armor-Marie Morin-U průběžného lídra Mathise Le Berre. V závěrečném okruhu se jezdci připravovali na hromadný spurt. „Kluci mi pomohli se pozičně dostat dopředu a v posledním mírném stoupání kilometr před cílem jsem byl na ideální pozici pro sprint. V závěru jsem sice neměl úplně maximální rychlost, abych mohl bojovat o pódium, ale 7. místo beru jako úspěch. Navíc je to teprve můj třetí závod v sezóně. Včera jsem byl dvanáctý, dnes sedmý, takže doufám, že se ještě dokážu posunout dopředu. Zítra nás čeká podobná etapa, ve které se o další umístění v nejlepší desítce budu snažit,“ zhodnotil závěr druhého dne Dominik Neuman.

Nejrychlejším jezdcem byl ve Forges-les-Eaux Holanďan Casper Van Uden z Development Team DSM, kterému k vítězství pomohl také Čech Pavel Bittner. Dres průběžného lídra si pohlídal Mathis Le Berre.

Středeční 3. etapa z Nonancourt do Elbeuf sur Seine měří 181 kilometrů, kdy až do kóty 70 kilometrů před cílem pojedou cyklisté po rovině. Rozhodovat se bude na zvlněných okruzích kolem cílového města.