Souboj klasikářů a uprchlíků se sprintery byl tentokrát mimořádně těsný. Christophe Laporte (Jumbo - Visma), Taco van der Hoorn (Intermarché - Wanty Gobert) a Jhonatan Narvaez (INEOS Grenadiers) se rvali až do posledních metrů, ve zdánlivě beznadějné situaci. Sprinteři ale dostali šanci a Fabio Jakobsen napravil reputaci týmu Quick-Step Alpha Vinyl, který nebyl ani druhý den za sebou zrovna přesvědčivý. 

Jakobsen v těsném souboji porazil Caleba Ewana (Lotto Soudal), třetí dojel Hugo Hofstetter (Arkéa - Samsic) před týmovým kolegou Danem McLayem, pátý skončil Giacomo Nizzolo (Israel - Premier Tech).

Silný devítičlenný únik

Stejně jako o den dřív na Omloop Het Nieuwsblad, i v neděli se do dlouhého úniku vydalo sedm cyklistů ve složení: Wessel Krul (Human Powered Health), Jules Hesters (Sport Vlaanderen - Baloise), Bas Tietema (Bingoal Pauwels Sauces WB), Arjen Livyns (Bingoal Pauwels Sauces WB), Taco van der Hoorn, Luke Durbridge (BikeExchange - Jayco) a Lluís Mas (Movistar). A později se přidali také dva jezdci EF Education - EasyPost, Ir Ben Healy a Nizozemec Julius van der Berg.

Peloton se obával jejich kolektivní síly a proto byl náskok skupiny 100 kilometrů před cílem pouhé 2 minuty. A pro některé uprchlíky bylo tempo skupiny příliš vysoké, Tietema odpadl už 97 kilometrů před cílem. 85 kilometrů před cílem potkal stejný osud i Hesterse. V hlavním poli se v popředí drželi sprinteři, doufající, že vývoj závodu k nim bude přívětivý. Ale klasikáři už se chystali útočit. 

Jumbo - Visma v útoku

79 kilometrů před cílem nastoupil Tom Pidcock (INEOS Greandiers). Nevyšlo mu to, tak za to vzal týmový kolega Narvaez. A následovaly další útoky. Aktivní byli jezdci Jumbo - Visma, zkoušeli to Nathan Van Hooydonck a Tiesj Benoot. A už se začalo závodit naplno. Noví uprchlíci se spojili s vedoucí skupinou a rozšířili ji na sedmnáct jmen. Dopředu si dojeli Toms Skujinš (Trek - Segafredo), Kasper Asgreen (Quick-Step Alpha Vinyl), Pidcock, Narvaez, Damien Touzé (AG2R Citroen), Fred Wright (Bahrain Victorious), Stefan Küng (Groupama - FDJ), Tobias Ludvigsson (Groupama - FDJ), Benoot, Van Hooydonck, Laporte, Iván García Cortina (Movistar), Matteo Trentin (UAE Emirates), Kevin Vauquelin (Arkéa - Samsic). Dojeli tři zbývající Livynse, Van der Hoorna a Durbridge.

Náskok skupiny nebyl velký, pouze kolem 45 sekund a v pelotonu se začali organizovat týmy sprinterů. Vedoucí skupiny byla příliš velká na solidní spolupráci a závodníci zde spíše útočili. Pidcock a Benoot se propadli zpět do pelotonu, zatímco Laporte, Van der Hoorn a Narvaez se osamostatnili na čele. Jejich náskok byl v podstatě minimální, v pelotonu pracovali jezdci Bahrain Victorious, Quick-Step Alpha Vinyl, Alpecin - Fenix a další.

Snaha vedoucího tria se zdála být marná, jenže ani v balíku nebylo vše zcela ideální a Laporte, Narvaez a Van der Hoorn se statečně drželi. 4 kilometry před cílem byl rozdíl pouze 10 sekund. Přesto se uprchlíci udrželi vpředu až do cílové rovinky. Laporte se pokusil dlouhým spurtem odolat řítícímu se pelotonu. Ale nevyšlo to. Fabio Jakobsen začal sprintovat s Ewanem za sebou, Australan měl dobrou příležitost využít závětří a dostat se před Nizozemce, ale nestačil a prohrál. Ostatní sprinteři je pouze sledovali, Hofstetter porazil týmového kolegu McLaye, ale pro tým Arkéa - Samsic byl důležitý zisk mnoha bodů za třetí, čtvrté a také sedmé místo Amauryho Capiota.

O tom, jak blízko byli Laporte a Van der Hoorn vítězství, svědčí jejich osmá a desátá pozice v cíli.

"Nebylo to snadné. Musel jsem využít všechny členy svého týmu, abych se přiblížil vítězství," přiznal Jakobsen. "Použil jsem ty tři kluky v úniku jako rozjížděče. Snažil jsem se dostat do jejich háku a doufal jsem, že se udržím až do cíle. Viděl jsem, že se Ewan blíží po mé levici, a cítil jsem, že má rychlost, ale podařilo se mi vyhrát."

Stejně jako Wout van Aert o den dřív, i Jakobsen se zmínil o situaci na Ukrajině: "Když tady sesednu z kola, myslím na to, že my v Nizozemsku a Belgii jsme všichni svobodní. Máme volno a můžeme sledovat závod. Ale myslím také na Ukrajinu, na to, co se tam děje. Válka. Proto jsem dnes takový tichý. Myslím na ty lidi tam."