Uprchlíci porazili peloton o pouhých 14 sekund. Únik vznikl už 4 kilometry po startu, když se dopředu vydali Dries De Bondt (Alpecin - Fenix) a Magnus Cort (EF Education - EasyPost). O malou chvíli později se k nim přidali i Edoardo Affini (Jumbo - Visma) a Davide Gabburo (Bardiani - CSF Faizanè).

A čtveřice v úniku dala do své snahy vše, jak popsal vítězný De Bondt: „Musím se nám vsem poklonit. Do posledního kilometru jsme skvěle spolupracovali. Nikdo nespekuloval. Nikdo nevynechal střídání, nikdo ani na vteřinu nezaváhal. To je tak krásné, protože si všichni mysleli, že to bude sprint. Ve hvězdách bylo napsáno, že vyhraje Mark Cavendish, Arnaud Démare nebo Alberto Dainese.“

"My čtyři jsme vytvořili plán. Ten jsme dodrželi a podařilo se nám dojet pro vítězství,“ pokračuje bývalý belgický šampion, pro něhož je vítězství na Giru největším mezinárodním úspěchem.

"Sakra, nemůžu tomu uvěřit. Je to opravdu sen. Když jsem začal jezdit na kole, začal jsem snít. Z těchto snů se pak staly cíle. Těch cílů jsem dosáhl a pak jsem začal snít ve větším. Toho jsem také dostal a pak jsem začal snít o belgickém titulu. To se také povedlo, načež jsem chtěl jet Grand Tour v dresu mistra. To se mi taky povedlo. A pak jsem začal snít o etapovém vítězství na t´Giru. Taky se to povedlo, to je fakt skvělé,” dodává De Bondt.