K únikům docházelo, ale povětšinou šlo o jednotlivce, takže nic příliš nebezpečného. Nějaký čas se před pelotonem pohyboval v první části etapy Ludvik Holstad z norského klubového CK Lillehammer a odměnou mu byly body a bonifikační vteřiny ze dvou rychlostních a jedné vrchařské prémie. Naopak v druhé části etapy ho napodobil Alexander Hansen z dánského Restaurant Suri, který si přisvojil druhou a třetí sprinterskou prémii. S malým náskokem dorazil ještě na cílové okruhy do Studené, ale tam taky pro něj tohle dobrodružství skončilo. 

Postarali se o to především jezdci Uno-X Dare DT, kteří celou etapu kontrolovali čelo závodu a ještě k tomu dokázali bodovat na prémiích. Lídr závodu a vítěz včerejší etapy Sakarias Loland bodoval na všech třech rychlostních a v cíli skončil bezprostředně pod stupni vítězů, takže jeho náskok v soutěži o zelený dres je výrazný. Současně tím sbíral vteřinku ke vteřince, které se v konečném účtování mohou hodně hodit. A včera třetí v etapě a držitel puntíkatého dresu Martin Hansen zase bodoval na všech vrchařských, takže i jeho náskok (22 bodů) před dalšími v pořadí Tomášem Jakoubkem (ATT Investments) a Adamem Ťoupalíkem (Elkov Kasper), kteří mají shodný počet 10 bodů, je také značný.

Na vrchařských prémiích dnes dokázali získat body také Martin Voltr a Daniel Vysočan (RRK Group), jakož i Márton Dina (ATT Investments). Čeští jezdci získávali dnes body i na rychlostních prémiích, ať už Denis Rugovac (AC Sparta Praha) či Matěj Zahálka (Elkov Kasper), ale nejpodstatnější byly body a bonifikační vteřiny Tomáše Jakoubka (ATT Investments), které ho posunuly v průběžném pořadí na 4. místo před Michaela Kukrleho. 

O etapu se tedy utkali sprinteři. Nejrychlejší byl ten, kdo včera vyhrál spurt pelotonu. Van Sintmaartensdijk si tím vybojoval právo vézt ve třetí etapě zelený dres, protože se posunul v bodovací soutěži před Adama Ťoupalíka (Elkov Kasper). Druhým byl včera 12. Lewis Bower (Groupama-FDJ Continentale), jedoucí v bílém dresu, který oblékne i do zítřejší etapy, protože Loland poveze žlutý a Hansen puntíkatý. A třetí dojel Gianluca Pollefliet z Lotto Dstny DT, včera druhý ve spurtu pelotonu. 

V českých týmech mezi těmi, kdož jsou výkonnostně na srovnatelné úrovni, žádný typický sprinter nejede, takže není překvapením, že se tentokrát na přední příčky neprosadili. Nejlépe se umístil Šimon Vaníček jako 12.

Zítra je na programu profilově jasně nejtěžší etapa z Českého Krumlova do Javorníku u Kašperských Hor. Jezdci Uno-X Dare DT v prvních dvou etapách ukázali takovou kolektivní i individuální sílu, že to bude pro ty týmy, které mají ambice na tom něco změnit, mimořádně náročný úkol. Předpokládejme, že do první řady mezi nimi se začlení i oba nejlepší české, tedy ATT Investments a Elkov Kasper.

Adam Ťoupalík ztrácí na průběžně 2. místě 12, Tomáš Jakoubek na 4. místě 15 a Michael Kukrle (Felbermayr-Simplon Wels) na 5. místě 17 vteřin na prvního Sakariase Lolanda. 6. Van Sintmaartensdijk je od průběžného lídra vzdálen o +1:04 min.