L´Equipe zmiňuje, že za možným přestupem stojí výrobce kol Giant. Tchajwanský obr se po roční pauze vrací do WorldTour a v týmu BikeExchange nahradí Bianchi. A stojí o Toma Dumoulina. Nizozemský cyklista získal na kolech Giant své největší úspěchy. V týmu Sunweb vyhrál na Giantu Giro d´Italia, stal se mistrem světa v časovce a skončil druhý na Tour de France. Jenže ve svém současném celku Jumbo - Visma má platnou smlouvu do konce roku 2022. 

Dumoulin předčasně odešel už ze svého předchozího angažmá. Navzdory mnoha úspěchům a roli jasné jedničky v týmu Sunweb se rozhodl odejít do Jumbo - Visma. Zde v druhém roce kontraktu na několik měsíců přerušil profesionální kariéru kvůli pocitu vyhoření a vrátil se až před Olympijskými hrami. Zde získal stříbrnou medaili v časovce a připravoval se na Mistrovství světa. Kvůli pádu a zranění při tréninku o světový šampionát a zbytek sezóny přišel.

V Jumbo - Visma s Dumoulinem počítali i po krátkém přerušení kariéry. Nizozemec se chtěl zaměřit více na jednorázové závody a časovky, ale v Jumbu s ním počítali i na Grand Tours. V hierarchii týmu klesl za Primože Rogliče, Jonase Vingegaarda a klasikáře Wouta van Aerta, přesto by dostal dostatek příležitostí jezdit na vlastní výsledek. Odchod do BikeExchange by proto byl poměrně hodně překvapivý. 

Australská sestava dlouhodobě hledá silné sponzory. Tým udržuje při životě majitel Gerry Ryan, ale novým sponzorům se nebrání. Podle zákulisních informací se dohodl s kanadskou společností Premier Tech. Ta ukončila spolupráci s Astanou, ale z cyklistiky odejít nechce. Díky tomu a příchodu dalšího silného sponzora Giant by BikeExchange mohl navýšit rozpočet a nabídnout Dumoulinovi dobrou smlouvu. Platnou smlouvu i na příští rok mají lídři Simon Yates a Michael Matthews.