Ve výčtů týmů jsou ve dvouch týmech i dvě české cyklistky.

V týmu BIGLA se letos představí mistryně Evropy z roku 2018 v kategorii U23 Nikola Nosková. Tým povede z pozice sportovního ředitele Švýcar Thomas Campana. V týmu jsou tři Dánky, dvě závodnice z Itálie, Švýcarska a Británie a jedna závodnice z Nového Zélandu a Češka Nikola Nosková.

Druhou českou profesionálkou v ženském pelotonu je opět mladičká závodnice, v loňském roce ještě juniorka, Markéta HájkováMarkéta mezi své největší úspěchy může řadit, že se stala mistryní České republiky v kategorii juniorek v časovce jednotlivců a dvojic, v silničním závodě obsadila 2. místo, taktéž obsadila celkově 2. místo v českém poháru. Na mistrovství Evropy se umístila na 12. místě a na mistrovství světa v silničním závodě na 27. místě.

Markéta bude v roce 2019 oblékat dres italské UCI profesionální formace SERVETTO - PIUMATE - BELTRAMI TSA. Tým povede italský sportovní ředitel Dario Rossino a reprezentovat ho bude Stefano Bortaloto. V týmu je opět dvanáct závodnic. Tři z Itálie, po dvou z Ruska a Ukrajiny a po jedné závodnici z Francie, Maďarska, USA, Eritrei a Česka.

Markéta Hájková, Veronika Jandová s národním trenérem Tomášem Konečným

Mladé talentované závodnice se prosazují i v dalších zahraničních týmech, když také ještě loni juniorka, letos prvním rokem žena (U23), odchovankyně uničovské cyklistiky Hanka Heřmanovská, bude oblékat dres týmu Andy Schleck Cycles Women ProjectDaniela Trčková bude oblékat dres holandského týmu Restore Cycling Ladies.

Foto ikona: Veronika Hajkova, Michal Frantik, Marketa Hajkova, Tereza Saskova - MS Innsbruck po MS v silničním závodě