Závod Regionem Orlicka má centrum v Lanškrouně a samotný závod je rozdělen do čtyř etap, včetně jízdy proti chronometru. Na startu se sešla tradičně silná konkurence závodníků osmi států. Tým TUFO PARDUS Prostějov vyslal do závodu sedmičku juniorů ve složení Matyáš Koblížek, Radovan Štec, Ondřej Pokorný, Vojtěch Pokorný, Ondřej Procházka a David Karásek.

Prostějovským vyšla skvěle hned první etapa, kterou vyhrál Matyáš Koblížek a stal se tak držitelem jak žlutého trikotu pro vedoucího závodníka, tak bílého dresu s modrými puntíky pro závodníka v čele bodovacího pořadí za sprinterské prémie a bodování v cíli etapy.

Druhou etapou byla jízda na čas. I zde si velmi dobře počínal Matyáš Koblížek, jehož výsledný čas zařadil na 7. pozici časovky, se ztrátou 26 sekund na vítězného poláka Filipa Gruszcynského.

Třetí etapa, byla pro tým TUFO PARDUS Prostějov nejméně vydařenou. Do cíle dorazila před silně redukovaným pelotonem dvojice Milan Kadlec, který se stal vítězem etapy a skvěle jedoucí polák Gruszczynski. Prostějováci měli v hlavním poli, které již čítalo pouze 34 závodníků dva zástupce Ondřeje Pokorného a Matyáše Koblížka, kterého však bohužel v závěrečných stovkách metrů postihly silné křeče a ztratil se skupinou kontakt. To ho stálo nejen dobré umístění v etapě, ale také ztrátu nadějí na pódium v celkové klasifikaci.

Prostějováci si ovšem všechno vynahradili v poslední čtvrté etapě. Skvělým týmovým výkonem připravili pozici do spurtu pro Koblížka, který ji beze zbytku využil a připsal si druhé etapové vítězství.

V celkovém hodnocení závodu obsadil Matyáš Koblížek 20. pozici, bezprostředně následován skvěle jedoucím týmovým kolegou Ondřejem Pokorným, který bral 21. místo. Vítězem se stal polák Filip Gruszczynski, před Milanem Kadlecem z pražské Dukly a Štěpánem Teleckým z Favoritu Brno.

Trenér Martin Cetkovský byl s vystoupením svých svěřenců spokojený: „Dvě vyhrané etapy na Orlicku se určitě počítají. Škoda Matesovi indispozice ve třetí etapě, přišel tak o třetí příčku celkového pořadí. Ve sportu však na žádné kdyby nehraje… Určitě musím pochválit celý tým za soudržnost a týmový výkon.“