V sobotním kritériu odjel ve třetím kole Matyáš ve dvojici ještě s jedním dalším závodníkem, během dalších pěti kol ho nechal za sebou a dojel si pro suverénní vítězství. Jel velmi dobře, měl tah a zvítězil zcela zaslouženě. Ale pochválil bych i další kluky za výborný týmový výkon,“ řekl trenér František Trkal. Z dalších závodníků Dukly byl Jan Faltýnek 5., Kristián Vavro 6., Jakub Elbardri 7. a Jakub Kuba 9.

V neděli byl na programu silniční závod v rámci Slovenského poháru na 130 km. „Junioři jeli společně s muži a jednotlivé kategorie pak byly hodnoceny samostatně. Klukům to dává daleko víc, závod má větší kvalitu,“ přiznal trenér.

I v neděli vystoupili jeho svěřenci na nejvyšší stupeň v juniorské kategorii, tentokrát díky Adamu Bradáčovi. Faltýnek navíc skončil 2., Elbadri 4. a Muroň 7.

Adam mě mile překvapil. Je to prvoročák, stejně jako Honza Faltýnek. Závod se rozhodl dvě kola před cílem, kdy z pelotonu odjelo 16 lidí. My tam měli trojnásobné zastoupení díky Bradáčovi, Faltýnkovi a Muroňovi. V předposledním kole došlo v této skupině k pádu, ve kterém bohužel byl i Muroň a stálo ho to lepší výsledek. Ale z celkového pohledu to pro nás dopadlo výborně a znovu musím kluky pochválit. Jeli dobře pozičně a byli neustále vidět, Dvě vítězství jim určitě dodají sebevědomí do dalších startů,“ uvedl František Trkal.