V závodě na 105 kilometrů jsme byli hodně aktivní. Čtyřicet kilometrů před cílem odjela z pelotonu dvojice, kde byl Faltýnek. Pět kilometrů před páskou je dojela čtveřice s Elbadrim. Rozhodovalo se v závěrečném spurtu, kde jsme bohužel skončili těsně pod stupni vítězů,“ uvedl trenér František Trkal.

Mrzelo ho, že jeho svěřenci nevyužili ve dvou ze závěru trochu víc. „Faltýnek toho měl už plné zuby, ale Elbadri měl jít do koncovky trošku jinak. Udělal chybu, ale věřím, že se z toho pro příště poučí,“ dodal trenér.

Z celkového pohledu je výsledek dobrý. Měli jsme čtyři lidi v desítce, ale pořád chybí kousíček k vítězství. Věřím, že se to brzy překlopí,“ hodnotil Trkal.

V sobotu absolvovala čtveřice cyklistů Dukly omnium v rámci Českého poháru na dráze v Praze na Třebešíně. Adam Bradáč byl 5., Matyáš Muroň 7., Tomáš Novák 9. a Vilém Vostal uzavíral elitní desítku. Vítězství vybojoval úřadující mistr republiky v omniu Ondřej Šilhavý. „Kluci zajeli slušně. Hlavně Adam ukazuje, že má k té dráze hodně blízko. Do poslední chvíle bojoval o třetí místo. Poměrně dlouho jsme na dráze nezávodili, takže to bylo solidní,“ řekl trenér.