Čtvrtá etapa Tour de France byla rovinatá a podle předpokladů skončila hromadným dojezdem. Do dlouhého úniku vyrazila trojice jezdců, Michael Schar (CCC), Yoann Offredo (Wanty - Gobert) a Frederik Backaert (Wanty - Gobert). Poslední z nich, Švýcar Schar, byl dostižen ve stoupání 16 kilometrů před cílem. 

Poté už se vše chystalo na hromadný dojezd. Sunweb rozjel v posledním kopci rychlé tempo, ale žaádného sprintera se jim utrhnout nepodařilo, ačkoliv Dylan Groenewegen (Jumbo - Visma) se balíkem propadl, ale zůstal v něm. 

Dva kilometry před cílem rozjížděl tempo Wout van Aert (Jumbo - Visma), kilometry před cílem se na špici objevil i žlutý Julian Alaphilippe (Deceuninck - Quick-Step) a připravil pozici pro sprinterský vlak týmu Deceuninck - Quick-Step. Elia Viviani (Deceuninck - Quick-Step) využil skvělé práce Michaela Morkova a Maxe Richezeho a podél levé bariéry si dojel pro první etapové vítězství na Tour de France. 

Největším soupeřem Elii Vivianiho byl Alexander Kristoff (UAE Emirates), který měl skvělou pdoporu od mladého Jaspera Philipsena (UAE Emirates), ale nebyl tak rychlý jako Viviani a skončil těsně druhý. Na třetí příčce skončil Caleb Ewan (Lotto Soudal), který neměl prostor sprintovat za Vivianim, přesto porazil Petra Sagana (BORA - hansgrohe).    

Dojezd vůbec nezvládli jezdci Jumbo - Visma. Dylan Groenewegen a Mike Teunissen spurtovali každý sám a dojeli na páté a šesté příčce. 


Lídři udrželi trikoty 

Julian Alaphilippe bez porblémů udržel žlutý dres lídra celkového pořadí a nikdo z favoritů na vítězství neztratil. Další body posbíral Peter Sagan a už má 104 body, druhý Viviani stáhnul ztrátu na rozdíl 23 bodů. Wout van Aert pokračuje v bílém dresu nejlepšího závodníka do 25 let a Tim Wellens (Lotto Soudal) drží trikot nejlepšího vrchaře. 

Michael Schar byl po zásluze vyhlášen nejbojovnějším mužem čtvrté etapy. 

Foto Sirotti