Naším jednoznačným cílem je být na českém trhu jedničkou, proto jsme v rámci nových projektů měli poměrně jednoduchou volbu: spojili jsme se s českou jedničkou v cyklistice. Spolupráce s týmem Elkov Kasper je pro nás velice důležitá a těšíme se na nový rok 2021 plný změn,” říká majitel společnosti KCK Force Dalibor Kmenta.

“Změna značky kol je pro cyklistický tým poměrně zásadní záležitost. Rozhodli jsme se pro novou cestu a věřím, že kola Wilier Triestina budou pro nás posunem kupředu,” říká sportovní ředitel týmu Vladimír Vávra. Na kolech značky Wilier Triestina jezdili v letošní sezóně třeba cyklisté stáje Astana. “Kola splňují veškeré poslední technické trendy v cyklistice. Na základě spolupráce se společností KCK Cyklosport je začneme testovat hned v lednu,” dodává Vávra.

Elkov Kasper mění vybavení po sedmnácti letech, dlouholetá spolupráce se společností Author je minulostí. “Partnerství se značkou Author bylo pro nás mimořádně úspěšné, čehož důkazem snad je i výčet výsledků našich jezdců a pozice nejlepšího týmu na domácí půdě. Rád bych poděkoval Martinovi a Ondřeji Havlenům za jejich vstřícnost a podporu za celá léta naší spolupráce,” řekl Vladimír Vávra.

Elkov Kasper bude v sezoně 2021 vozit model Wilier 0 SLR v barevném provedení Admiral Blue, tedy v týmové barvě. Kola budou osazena sadou Shimano Dura Ace Di2 s kotoučovými brzdami, doplněna koly Mavic Cosmic SL 45 Disc. Doplňky pak budou od společnosti Wilier a Prologo. KCK Cyklosport bude dodavatelem i brýlí a helem v originálním týmovém designu značky Force.

Z pozice sportovního ředitele Vladimír Vávra v těchto dnech finišuje se sestavováním týmu pro rok 2021. Složení sestavy oznámí Elkov Kasper v nadcházejících týdnech. Máme informace, že ze zdravotních důvodů ukončil profesionální cyklistickou kariéru František Sisr a že v týmu by snad měl končit i Karel Hník.

Vladimíra Vávry jsme se ptali i na to, jak hodnotí sezónu 2020: "S tím, jak kvůli pandemii sezóna vypadala, jsme se podle mého názoru vypořádali velmi dobře. Od vítězství Adama Ťoupalíka na Krakonošově maratónu, přes vítězství Michaela Kukrleho v etapovém závodě Okolo Mazowska, vítězství v týmech na Sibiu Tour, 4. místo Ťoupalíka a 6. Otruby na Czech Tour a k tomu nejlepší v týmech, republikový titul Adama Ťoupalíka, vidět jsme byli i na Bitwě Warszawské a Okolo Maďarska, na Slovensku dokončil Otruba 9. a v týmech jsme byli 3. a na slovenském Visegradu dojel Kaňkovský druhý. Myslím, že jsme sezónu na tu korononovirou "bídu" zvládli velmi dobře."

Vladimír Vávra s Janem Bártou

Nezapomeňme ani na vítězství na poslední možnou chvíli v Českém poháru: "Matěj Zahálka podával v průběhu sezóny výborné výkony a vítězství si zasloužil. I když jen o dva body před Vojtou Řepou, který měl výbornou sezónu a potvrzoval, že Topforex Lapierre udělal značný výkonnostní vzestup."

Údajně na Czech Tour byly nějaké nejasnosti ohledně konečného pořadí? "Závodník Mitcheltonu odmítl jít na stupně vítězů. V úvodní časovce družstev zaznamenal ztrátu, ale rozhodčí mu přisoudili čas vítěze. On věděl, že na stupně v konečném pořadí nepatří. Nic se s tím ale nestalo, zda to ještě někdo bude řešit, netuším. Beru to tak, že máme závodníky na 4. a 6. místě."

Letos vám chyběli sprinteři: "František Sisr řešil zdravotní potíže a Alois Kaňkovský se po těžším zranění nedokázal dostat do takové formy jako měl v předešlém roce. Když se závodníkovi stane v 36 letech takový úraz, možná trvá trošku déle, než se dostane zase na předešlou výkonnost."

Vaši závodníci také reprezentovali: "Na Mistrovství Evropy jsme si připsali tři devátá místa, Bárta a Otruba v časovce, ten v U23, a Adam Ťoupalík v hromadném závodě. Myslím, že to jsou velmi slušné výsledky."

Adam startoval i na mistrovství světa, fanoušci mohli mít s ohledem na jeho sezónní výsledky větší očekávání, než nakonec předvedl: "Adam podával od počátku sezóny výborné výkony a udržet si špičkovou formu po tři měsíce ani není možné. Na mistrovství světa už mu trošku docházely síly. Ale na to, jak to byl extrémně těžký závod a že ho dokončil v první polovině startovního pole, to nebyl zase tak špatný výsledek.

Děkujeme a přejeme v sezóně 2021, o které doufáme, že bude už zase normální, hodně dalších úspěchů!