Elkov Kasper měl i druhý lednový týden nezvykle plný závodní program. V Kolíně se jel 71. republikový šampionát v cyklokrosu, kam Elkov Kasper vyslal hned tři své závodníky. Největší nadějí s jasným cílem na obhajobu a celkově pátý mistrovský titul v této disciplíně měl Michael Boroš a spolu s ním i vítěz mistrovství ČR z roku 2014 Adam Ťoupalík a stejně tak Jakub Ťoupalík, který si v kategorii Elite dojel zatím dvakrát pro páté místo.

Okruh měřil 3,4 km s převýšením 27 metrů a prakticky s jedinou pasáží, kde bylo nutné sesednout z kola. Na startu se sešlo celkem 35 závodníků, kteří ve 13:30 vystartovali do boje o mistrovský titul.

Michael Boroš odstartoval do závodu velmi dobře, bohužel chvíli po startu se zamotal do pádu Matěje Stránského z ATT Investments a rázem musel dotahovat vzniklou ztrátu. S průjezdem cílem prvního kola byl na čele Jakub Ťoupalík, třetí byl Adam a na devátém místě stahoval svou ztrátu Michael Boroš. 

V druhém kole si vedení stále držel Jakub s náskokem zhruba patnácti vteřin a do skupiny pěti závodníků, kde byl už i Michael Boroš, se snažil dotáhnout Adam, kterého potkal lehký pád. I v dalších kolech si Jakub Ťoupalík držel svou pozici na čele a pomalu se snažil navyšoval svůj náskok na zbytek závodníků za ním. Ve čtvrtém kolem se na druhou pozici posunul Michael Boroš a začal se ztrátou 17 vteřin zvolna dotahovat na Jakuba. Adam Ťoupalík se držel ve skupině čtyř závodníků za nimi se ztrátou 37 vteřin, kde se bojovalo o třetí místo. 

V pátém kole se odpojil na třetím místě i Adam Ťoupalík a trojice zvolna směřovala k obsazení celého pódia. Před posledními dvěma z celkových osmi okruhů byla situace na prvních třech místech neměnná. Jakub na čele, Michael se ztrátou deseti vteřin a Adam se 40 vteřinami na svého bratra. 

V posledním kole se Michael Boroš snažil dotáhnout na Jakuba Ťoupalíka a to se mu postupně dařilo. Michael se aktivní jízdou přibližoval a při nájezdu na cílový tartan už byla dvojice pohromadě. O mistrovském titulu tak rozhodl cílový spurt, ve kterém po stíhací jízdě zvítězil Michael Boroš a získal svůj pátý titul. Druhé místo si odvezl z Kolína Jakub, který ovládl i kategorii U23, a třetí byl Adam Ťoupalík.

“Po pádu na začátku to vypadalo na odepsaný závod a musel jsem jet celý jeho zbytek sám. Moc jsem tomu ani nevěřil, že by se to mohlo povést. Měli jsem sice týmovou taktiku, ale po startu, který byl poměrně divoký, už jel každý za své,” shrnul své pocity pětinásobný mistr ČR a jediný reprezentant kategorie Elite pro mistrovství světa v USA Michael Boroš.