Pořadatelé španělské Vuelty představili nový ročník ve čtvrtek a kromě jedenácti horských etap jsou v programu také dvě časovky, jedna týmová a jedna individuální. Mas není dobrým časovkářem a proto by pro něj možná bylo vhodnější Giro, kde je pouze 26 kilometrů časovek. Jenže Mas chce vyhrát především svůj domácí závod a myslí, že zde má největší šanci. "Je příliš brzo na analýzu trati, teď jsem ji viděl v rychlosti, ale myslím, že to bude pro diváka zábavná Vuelta a pro nás těžká," řekl Mas po představení trati španělskému deníku As.

Loňská Vuelta se Masovi vydařila, ačkoliv nestačil na Primože Rogliče a musel se popasovat s tlaky uvnitř týmu Movistar. Vedení týmu určilo dva lídry, kromě Mase také Kolumbijce Miguela Angela Lopeze. Ten vyhrál jednu z etap, ale v celkovém pořadí byl Mas lepší. Lopez Vueltu opustil po psychickém zhroucení v předposlední etapě Vuelty. A nedávno se opřel do Mase a tvrdí, že Španěl je velmi sobecký a arogantní týmový kolega.

V příštím roce takový střet nehrozí, protože Lopez Movistar opustil a Mas má lepší pozici. Musí se však dohodnout s Alejandrem Valverdem, pro kterého bude Vuelta asi posledním závodem kariéry. Valverde už není favoritem, jenže zkušený cyklista je vždy nebezpečný. S Masem ovšem nemá žádný konflikt a nejspíš nebude mít problém mladšímu krajanovi pomoci.   

"Chci vyhrát příští Vueltu, je to jeden z mých cílů. Na minulý ročník mám dobré vzpomínky, ale Primož Roglič byl lepší. Proto se teď snažím zlepšit, abych mohl jet o vítězství," říká Mas o svých ambicích. "V týmové časovce a v rovinatých etapách musíme v týmu spojit síly, abychom je přežili." Důležité budou podle Mase horské etapy a individuální časovka, ale nejdůležitější bude nejspíš předposlední den Vuelty v Sierra de Guadarrama. "Víme, že je to terén, který může vytvořit rozdíly, a všichni si vzpomínáme, co se stalo v roce 2015 mezi Fabiem Aruem a Tomem Dumoulinem. V každém případě říkat, kde se rozhodne nemá smysl, protože víme, že každá etapa může být rozhodující. Druhý týden jedeme do Andalusie a bude velké horko, to může také mít velký vliv."