Závodník týmu Quick-Step Alpha Vinyl byl favoritem dlouhé a rovinaté časovky, ale očekával se také mnohem těsnější souboj s mistrem Evropy Stefanem Küngem (Groupama - FDJ). Jenže Evenepoelův výkon byl zdrcující a Künga porazil o téměř 58 sekund.

Na trati stále byli někteří další favorité na celkové pořadí, ale nikdo z nich Evenepoela nedokázal ohrozit. Britský mistr Ethan Hayter (INEOS Grenadiers) zajel dobrý čas, ale na třetím místě ztratil 1:06. Norský šampion Tobias Foss (Jumbo - Visma) zaostal o 1:11, Brandon McNulty (UAE Emirates) o 1:25 a Dani Martinez (INEOS Grenadiers) 1:30. 

Lídr závodu David Gaudu (Groupama - FDJ) neměl patřit k nejlepším v časovce, přesto odvedl dobrý výkon. Dojel na solidním devátém místě, s odstupem 2:09. Ale pádu z prvního na sedmé místo samozřejmě nezabránil. Evenepoel před poslední etapou vede s náskokem 1:06 před Ethanem Hayterem a 1:25 před McNultym.

V poslední etapě se dvěma výjezdy na Malhao už o žlutý dres s velkou pravděpodobností nepřijde. Ačkoliv nemá k dispozici silný tým.