Remco Evenepoel loni v srpnu narazil do kamenného mostku a spadl do rokle v průběhu závodu Kolem Lombardie. Pád okamžitě ukončil jeho výborně rozjetou sezónu a několik zlomenin ho drželo daleko od kola dlouhé týdny a měsíce. Přesto se ještě před koncem roku 2020 vrátil k cyklistickému tréninku. Bylo to však příliš brzy. Na kole si nedokázal najít pohodlnou pozici a po dalších vyšetřeních mu bylo doporučeno odložit kolo na několik týdnů a zcela doléčit všechna zranění. Kvůli tomu nemohl jezdit s týmovými kolegy na lednovém soustředění ve Španělsku a výpadek v tréninku nahrazoval chůzí, plaváním a cvičením.  

Lékaři po dalších vyšetřeních na začátku února uznali, že už se není čeho bát a Evenepoel se může vrátit k cílenému tréninku na kole. "Jsem samozřejmě moc šťastný, že se můžu vrátit na kolo a můžu začít jezdit. Zatím to beru postupně a podle mého zlepšení se rozhodneme, jaký budu mít závodní program. Ale hlavní je, že dělám pokroky," říká spokojený Evenepoel. 

"Léčba zranění takového rozsahu, jaké postihlo Remca, je vždy komplikovaná. Zpočátku bylo vše velmi pozitivní a zranění se hojila rychle, ale pak se proces zpomalil. I když to nebylo nic vážného, museli jsme Remca zastavit a teď jsme rádi, že může pokračovat v tréninku a začít se připravovat na začátek své sezóny. Stále musíme postupovat opatrně a čeká ho dlouhá cesta před tím, než se postaví na start závodu. Ale nyní jde správným směrem," dodává Phil Jansen, lékař týmu Deceuninck - Quick-Step. 

První závody se tedy jedenadvacetiletého Belgičana netýkají. Podstatné je, aby byl připraven na start Giro d´Italia 8. května. Debut na Giru je jeho prvním velkým cílem a má ambice na celkové vítězství. I když ještě nikdy nejel třítýdenní závod. Druhým velkým cílem roku jsou Olympijské hry v Tokiu a nakonec Mistrovství světa v Belgii.