Na začátku Tour de France doufal v konečné umístění v první pětce a aspoň jedno etapové vítězství. Po více než dvou týdnech závodění už stihl vyhrát časovku, je nejlepším závodníkem do 25 let a pevně drží třetí příčku. "Na to třetí místo mám docela dobrou formu. Na čtvrtého v pořadí mám náskok téměř pět a půl minuty. Samozřejmě se budu snažit toto třetí místo uhájit," říká čtyřiadvacetiletý Belgičan.

Evenepoel si nechce namlouvat, že by už letos mohl ohrožovat druhého Vingegaarda. Na to se ještě necítí. "Bylo by šílené bojovat o druhé místo a pak ještě přijít o pódiové umístění. Pokud uvidím šanci vyhrát etapu, určitě se ji pokusím využít. Ale pokud to nevyjde, budu už s konečným pódiem v Nice velmi spokojený. Protože jsme si přijeli pro první pětku a pro etapové vítězství, a to druhé už mám."

20240711TDF0020-A.S.O._Billy_Ceusters.jpg

Bývalý mistr světa nemá s Tour žádné zkušenosti, ale dokazuje, že stále patří k nejtalentovanějším cyklistům světa a když je to potřeba, je vždy mezi prvními. Ve výjezdu na Plateau de Beille nereagoval na Vingegaardův útok, zvolil radši vlastní tempo a dojel do cíle na třetím místě, čímž si upevnil své postavení. "Bylo to rychlé. Celý den jsme jeli ve velmi rychlém tempu. Bylo to náročné. Myslím, že i poslední stoupání jsem jel rychle. Tadej byl fantastický. Byl jako z jiného světa. Vidět ho překonat Pantaniho rekord je něco. Byl jsem pyšný i na sebe, protože jsem byl také rychlejší než Pantani." 

Lídr týmu Soudal Quick-Step si počíná si zkušeně, ale stále mu hrozí, že z pořadí vypadne v posledním týdnu Tour. "Podrobně znám téměř celý závěrečný týden. Několik etap jsem si objel dvakrát nebo třikrát a to mi dodává jistý klid. Víme, co můžeme očekávat, a mám velkou motivaci. Těším se také na časovku. To podle mě není tak úplně časovka, spíš horská etapa," myslí si Evenepoel.

Právě v časovce patří k favoritům. "Pokud se mi podaří získat další etapu, určitě se o to pokusím, ale pokud ne, budu velmi spokojený i s pódiovým umístěním v Nice," dodal.