Remco Evenepoel (Deceuninck - Quick-Step) opět demonstroval, jakou sílu ve svých 21 letech má. Tentokrát to odnesli soupeři ve 3. etapě Okolo Dánska s cílem ve Vejle. Ale ani pro belgického fenoména to nebylo snadné vítězství. Evenepoel unikl pelotonu společně se skupinou dalších jezdců, ale ve sjezdu zcela minul jednu ze zatáček. Nespadl, jen se zdržel a musel si skupinu dojíždět. 

To mu nedělalo žádný problém a aby se vyvaroval dalších potíží, zaútočil a nechal všechny za sebou. Závěr etapy se jel na okruhu dlouhém 5,7 kilometru ve Vejle s prudkým stoupáním k cílové pásce. Evenepoel postupně najížděl čas na skupinu s Madsem Pedersenem (Trek - Segafredo) a dalšími jezdci. Jel tak rychle, že dokonce dojel celý peloton, včetně vedoucího Dylana Groenewegena (Jumbo - Visma) o jeden okruh.   

Do cíle se dostal s náskokem 1:29 před Toshem Van Der Sandem (Lotto Soudal). Třetí skončil Nick van der Lijke (Riwal) a čtvrtý Mike Teunissen (Jumbo - Visma). Oba ztratili 1:32. Pedersen na těžkém okruhu bojoval s lehčími závodníky a do cíle se dostal se ztrátou 1:41 na Evenepoela. 

Belgičan vede před závěrečnými dvěma etapami s náskokem 1:33 před krajanem Van Der Sandem. Třetí Pedersen ztrácí 1:36. Evenepoela by z pozice lídra závodu musel sesadit velká smůla, do karet mu hraje také individuální časovka v poslední etapě na 10,8 kilometru. Pedersen je novým lídrem bodovací soutěže.