Ve středu šampionát začal časovkami mládežnických kategorií a byly mezi ně vloženy i závody v týmových časovkách mužů a juniorů. „První medaili získal Štěpán Telecký v časovce žáků. Jel skvěle, nemám mu co vytknout. Na titul mu chyběly jen čtyři vteřiny,“ prozradil šéftrenér Favoritu Brno František Trkal.

Družstvo juniorů ve složení Řepa, Voneš, Křenek, doplněno o Rottera z SKP Duha Lanškroun, získalo titul i přes technické problémy Rottera, jemuž spadl řetěz. „Křenek sice dojel do cíle po limitu, ale do půlky závodu odváděl velmi dobrou práci. Celkově to kluci zvládli výborně a titul mají zaslouženě,“ chválil trenér své svěřence.

V následné časovce mužských družstev získal Favorit Brno ve složení Zechmeister, Sekanina, Hampl a Šorm, druhé místo za Topforex-Lapierre. „Sice nestartoval náš nejlepší tým Elkov Author, ale to úspěch kluků nijak nesnižuje. Stříbrná medaile je výborná,“ řekl František Trkal.

V časovce dvojic žáků vybojovali Štěpán Telecký s Viktorem Padělkem bronz, v těsném závodě jim na první příčku chybělo jen 5 vteřin. „Je to opravdu málo. Štěpán měl po 8 kilometrech defekt, měnili jsme celé kolo a přes tu smůlu jsme ještě získali medaili, takže jsem maximálně spokojen,“ tvrdil šéftrenér Favoritu.

Druhý titul pro barvy Favoritu vybojovaly v časovce dvojic juniorky Veronika Jandová s Markétou Hájkovou. Štěpán Telecký přidal v silničním závodě žáků ještě čtvrté místo a kadet Štěpán Široký obsadil stejnou příčku v týmové časovce s Duklou Praha, v jejímž dresu jel jako host.

„Z celkového pohledu šlo o jedno z nejvydařenějších vystoupení na silnici v historii Favoritu. Jsem spokojen jak s výkony, tak s medailovou sbírkou. Dva tituly a celkem pět medailí, to je velmi dobrá bilance. Rád bych poděkoval celému realizačnímu týmu i všem závodníkům,“ hodnotil František Trkal.

loading...