Závod mužů U23 nebyl zrovna dramatický. Thibau Nys se dostal do vedení už v prvním okruhu a jako jediný zareagoval Tibor Del Grosso. Nizozemec udělal v druhém okruhu malou technickou chybu a Nys zaútočil. A už ho z prvního místa nikdo nesundal. Pár vteřin za ním soupeřili tři Belgičani Witse Meeussen, Emiel Verstrynge a obhájce titulu Joren Wyseure a osamocený Del Grosso. 

Nys nemusel řešit žádné problémy, jel si svoji stopu na čele závodu a v posledním okruhu mohl jet zcela na jistotu. Ostatním belgičanům však pslední okruh moc nevyšel. nedokázali využít početní převahy a závodili spíše proti sobě, než s Del Grossem. Nizozemec se dostal až do spurtu o stříbrnou medaili a vybojval ji před Meeussenem a hodně naštvaným a zklamaným Wyseurem.  

Belgičané byli zcela suverénní, v první desítce obsadili sedm míst, kromě Del Grossa se do top ten dostalidevátý Nizozemec Lucas Janssen a desátý Brit Joseph Blackmore. 

Čechům se moc nedařilo, Matyáš Kopecký a Matyáš Fiala se dojeli na konci prvního okruhu, ale nedokázali se prosadit do první dvacítky. Fiala byl z našich nejsilnější a do cíle dorazil na 26. místě se ztrátou 3:19. Kopecký a Pavel Jindřich projeli cílem kousek od sebe na 30. a 31. místě. Matěj Stránský skončil 34. a Patrik Černý 46.