Šestnáct sezón se Lars Boom pohyboval v mužském pelotonu. Nejdelší část své kariéry strávil rodák z Vlijmenu ve struktuře týmu Rabobank, konkrétně třináct let. Ve svém životopise má celkem čtyřiadvacet profesionálních triumfů, mezi kterými vyčnívají především etapová prvenství na Tour de France a španělské Vueltě, a také celkové prvenství na Eneco Tour a závodě Okolo Británie. Kromě úspěchů na silnici si Boom připsal také několik vítězství na závodech Světového poháru v cyklokrosu a v roce 2008 dokázal opanovat světový šampionát v italském Trevisu, kde o pět sekund porazil Zdeňka Štybara.

Po konci kariéry v roce 2019 se Lars Boom vrátil do profesionální cyklistiky coby sportovní ředitel. Místo mužského pelotonu si ale vybral ten ženský a nizozemský tým Liv Racing. Následující tři sezóny pak sto jednadevadesát centimetrů vysoký Nizozemec spojil s týmem SD Worx-Protime. Stejný přestup kromě Booma uskutečnila také, nyní dvojnásobná mistryně světa, Belgičanka Lotte Kopecky. Této spolupráci je ale konec.

Lars Boom si totiž vybral novou výzvu. Ve francouzském týmu FDJ-Suez bude mít Boom na starosti především jarní klasiky, ve kterých by měl podle generálního manažera Stephena Delcourta uplatnit své velké zkušenosti se závodní taktikou. „Lars Boom je mimojezdecká posila, na kterou jsme čekali. Jeho talent a bystré taktické myšlení v kombinaci se zkušenostmi v řízení týmu při závodě umožní cyklistkám i zaměstnancům z našeho týmu neustále se zlepšovat,“ chválil přesun Larse Booma v tiskové zprávě Stephen Delcourt.

Nadšený ze svého přestupu je samozřejmě také samotný Boom: „Jsem velmi vděčný, že se mohu připojit k týmu FDJ-Suez. Je to sestava, která má před sebou světlou budoucnost. Vize Stephena Delcourta pro jeho tým je fascinující a já chci v tomto projektu hrát roli. Cesta před námi je velmi vzrušující a já se těším, že z tohoto týmu dostaneme to nejlepší.“

K dispozici bude mít nový sportovní ředitel týmu FDJ-Suez pro příští sezónu zajímavý seznam závodnic, který by měl útočit na víc, než je průběžných dvanáct vítězství ze sezóny 2024. Už dříve totiž byly oznámeny příchody čtveřice Juliette Labous, Elise Chabbey, Ally Wollaston a Célia Gery.

První dvě zmíněné závodnice jsou jasným posílením ambicí na celkové pořadí závodů Grand Tour, kde by měly doplnit Évitu Muzic a Léu Curinier. Novozélanďanka Ally Wollaston je naopak příslibem do rovinatějšího profilu závodů. V osmnáctileté Célii Gery pak dřímá drahokam, který budou chtít ve francouzském týmu opatrně vybrousit do té nejlepší podoby. I za pomoci Larse Booma.