V sobotu byla na programu předposlední etapa, jíž byla zvlněná, technická časovka na 19 km.

Vyhrál ji s velkým náskokem (0:38) Jakob Söderqvist (Lidl-Trek Future). Tohle jméno bychom mohli mít v čerstvém povědomí, neboť jde o celkového vítěze nedávného Le Tour de Bretagne.

Průběžný lídr závodu Pim Ronhaar (Baloise-Trek Lions) dokončil časovku na 3. místě ve stejném čase jako druhý v pořadí. Čímž výrazně navýšil před poslední etapou, která má předpoklady skončit hromadným spurtem, své vedení před druhým Lukasem Rüeggem (Vorarlberg) na 1:01 min. Navíc vede i bodovací soutěž.

Velmi slušnou časovku zajel z ATT Investments Filip Řeha, který na 8. místě ztratil 59 vteřin. Jedno místo za ním a o 6 vteřin hůře zajel časovku Michael Kukrle (Felt-Felbermayr). Filip se tak posunul o sedm míst na průběžné 15. a je tak nejlépe postaveným českým závodníkem. Michal Schuran i Karel Camrda opustili top dvacet a jsou průběžně 22., resp. 23.

Filip Řeha: "Kratší kopce mi celkem seděly, jelo se mi dobře. S výsledkem jsem spokojený. O to víc mě mrzí včerejšek, kde jsem ztratil, takže to mohlo být v celkovém pořadí lepší. V neděli zkusím ještě něco vymyslet, uvidíme, jak se to podaří."