43,3 kilometru dlouhý chronometr odstartoval na pláži v Knokke-Heist a končil v centru Brugg. Nejrychlejším závodníkem v úvodu závodu byl Remco Evenepoel. Drobný Belgičan byl nejrychlejší na obou mezičasech a také v cíli. Zcela rovinatý závod zvládl průměrnou rychlostí 53,549 km/h. A to bylo dost na medailové umístění. ale to ještě při průjezdu cílem nemohl vědět. 

Evenepoelův čas na prvním mezičasu vylepšil nejdříve Kasper Asgreen, který byl o 7 sekund rychlejší. O další 3 sekundy lepší byl Stefan Küng a o celých 17 sekund rychlejší než Küng byl Wout van Aert. Druhý Belgičan na trati letěl úvodem časovky jako nikdo jiný. Obhájce titulu Filippo Ganna byl druhý, ale se ztrátou 6,5 sekundy. Jenže italský reprezentant si nejlépe rozvrhl síly, nevydal se ze všech sil na začátku. Podobně jako Evenepoel. 

Na druhém mezičasu byl Evenepoel lepší než Asgreen a Küng, ale na Van Aerta to nestačilo. Druhý muž loňského šampionátu projel časomíru o 31 sekund dřív než jeho krajan. A Belgičané začali pomalu slavit světový titul. Ovšem pouze na malou chvíli, protože Ganna snížil odstup od domácího hrdiny na 84 setiny sekundy. 

Do cíle se mezitím dostal Kasper Asgreen a byl o o něco málo přes 2 sekundy horší než Evenepoel. Z Kunga strach mít nemusel, evropský mistr zpomaloval, cílovou pásku protnul s odstupem 23 sekund na Evenepoela, který měl rázem jistou medaili z domácího mistrovství. Jenže to nikoho moc nezajímalo, do cíle se totiž blížil Van Aert a ve skvělém čase. Byl o 38 sekund lepší.

Gannovi zbývaly do cíle poslední stovky metrů, ale z televizních záběrů bylo znát, že síly mu nedošly. Cílem projel s náskokem 6 sekund a hned na pásce věděl, že je opět světovým šampionem a slavil. Van Aerta druhá porážka od Ganny v řadě nejdřív naštvala, ale hned svému soupeři přišel gratulovat. Bronz získal Evenepoel, čtvrtý skončil Asgreen a pátý Küng. Na šesté příčce překvapivě dokončil bývalý čtyřnásobný mistr světa Tony Martin. A solidní 10. místo na trati, která mu svým profilem vůbec nevyhovovala, vybojoval Tadej Pogačar.     

Josef Černý neměl svůj den. Český reprezentant dokončil na 32. příčce s odstupem 4 minut.