O tom, kdo bude spurtovat o vítězství, se rozhodlo v posledním stoupání už 50 kilometrů před cílem. V pelotonu asi šedesáti závodníků totiž chyběli favorité Olav Kooij (Jumbo - Visma) a Elia Viviani (Ineos Grenadiers). Týmy Intermarché - Wanty Gobert a Israel - Premier Tech poté pracovaly na tom, aby se Kooij s Vivianim už dopředu nedostali. Ve druhé skupině pracovali jezdci Jumba a Ineosu, přidal se i BikeExchange - Jayco, ale skupiny už se nespojily, i když rozdíl klesl pod jednu minutu. 

Závěr závodu byl hektický, Sean Quinn (EF Education - EasyPost) a Marc Hirschi (UAE Emirates) spadli a vypadli ze skupiny. Pieter Serry (Quick-Step Alpha Vinyl) se pokusil o sólový únik tři kilometry před cílem, ale byl záhy dostižen. Ve spurtu na pásku bylo o vítězi brzo jasno, protože Iván Garcia Cortina (Movistar) byl jednoznačně nejrychlejší a připsal si třetí profesionální vítězství. Druhý skončil Matej Mohorič (Bahrain Victorious) a třetí Alexis Vuillermoz (TotalEnergies). 

Před startem závodu si věřil: "Vlastně ano, po posledním závodě jsem se cítil velmi dobře," připomněl závod Coppa Bernocchi, kde skončil pátý. "Tam jsem byl na špatné pozici, ale měl jsem dobré nohy. Dnes jsem věděl, že stoupání 60 kilometrů před cílem může být klíčovým momentem, že se to tam může zlomit. To se stalo. Pak už se jelo na plný plyn a ve sprintu jsem dokázal vyhrát."

"V poslední zatáčce jsem byl trochu vzadu, ale skupina nebyla velká. Podařilo se mi dojet dopředu a zvítězit. Žádnou taktiku jsem neměl, ale lépe už to dopadnout nemohlo," dodává Garcia Cortina.