Závod nejvyšší kategorie ženského UCI kalendáře se má odehrát ze známých důvodů bez diváků, a proto ani trasa nebyla oficiálně zveřejněna. Poslední roky ale byla velmi podobná. Měřila kolem 140 km a byla rozčleněna na tři části.

První „zahřívací“ zhruba do 60. km byla jen velmi mírně zvlněná. Pak přišla zhruba 50 km dlouhá nejobtížnější část s řadou nepříjemných kratších, ale prudkých stoupání, z nichž některé byly dlážděné. Dlážděné byly i několikeré úseky mimo stoupání. Závěrečných zhruba 35 km už bylo profilově méně náročných a bez dlažby. Jako obvykle v této části Belgie a v tomto období svou důležitou roli může sehrát vítr.

Jelikož jde o závod nejvyšší kategorie UCI, z první dvacítky nejlepších světových cyklistek chybí pouze čtyři, ale stojí za to: mistryně světa Anna Ven der Breggen (Sd Worx), mistryně Evropy Annemiek Van Vleuten (Movistar), vítězka Strade Bianche Chantal Van den Broek-Blaak (SD Worx) a nejlepší současná španělská cyklistka Mavi García (Alé).

Silný tým nominoval Trek-Segafredo, s Elisou Longo-Borghini (2. na Strade a 1. na Trofeo Binda) startují i Elizabeth Deignan a Ellen Van Dijk (vítězka březnového Healthy Ageing Tour). SD Worx bude sázet na Jolien D´Hoore (3. na Brugge-DePanne) a Amy Pieters (1. na Nokere-Koerse a 2. na Omloop), podporovat by je měla Christine Majerus.

Další týmy si nejvíc slibují od svých jednoznačných jedniček: Liv od Lotte Kopecky, Alé od Marty Bastianelli, Canyon od Katarzyny Niewiadomé, FDJ od Cecilie Ludwig, Movistar od Emmy Norsgaard, BikeExchange od Grace Brown, DSM od Loreny Wiebes, Ceratizit od Lisy Brennauer, Jumbo od Marianne Vos a Valcar od Elisy Balsamo.

Zajímavostí je start dvou výborných cyklokrosařek v týmu Plantur-Pura Ceylin Alvarado a Sanne Cant.

Pokud by došlo na spurt skupiny, v které by byly sprinterky, pak největší šance mají D´Hoore, Kopecky, Norsgaard a Wiebes. Takže strategií ostatních bude se jich buď zbavit v náročnějším terénu či na větru, anebo jim sólově ujet, jako to například udělala Grace Brown o uplynulém víkendu na Brugge-De Panne.

V loňském ročníku zvítězila D´Hoore před Kopecky a Brennauer. Rok předtím Kirsten Wild, která by letos měla podporovat Elisu Brennauer. Za Wild dospurtovala Wiebes. A v roce 2018 vyhrála Bastianelli před D´Hoore. Vždy šlo o spurt početného hlavního pole.

Do závodu nebyla nominována žádná z českých cyklistek.

Závod je možno sledovat mj. na Eurosportu.