Thomas je jediným závodníkem z původního týmu Sky z roku 2010, který stále jezdí v dresu britského celku. Vítěz Tour de France 2018 dlouho vyjednával s vedením Ineos Grenadiers a nepochybně musel slevit z finančních nároků. V letošním roce vyhrál Okolo Romandie a skončil třetí na Critérium du Dauphiné a Okolo Katalánska, ale na Tour de France neuspěl. V pořadí lídrů na celkové pořadí klesl za Egana Bernala, Richarda Carapaze a Adama Yatese. 

"Pořád chci tvrdě trénovat. Mám to rád. Pořád se mi líbí jezdit na kole a snažit se zlepšovat. Když už vidíte cílovou pásku své kariéry, chcete z ní dostat co nejvíc a aby to k něčemu bylo. Konec roku byl těžký, ale do pádu na Tour jsem měl nejlepší formu svého života. Chci jezdit o vítězství na největších závodech. Chci zkusit ardenské klasiky, které jsem nikdy pořádně nejel. Je to něco nového a zajímavého. A poté bych se rád dostal na Tour a byl důležitým závodníkem," říká Thomas o svých ambicích. 

"Na poslední roky v týmu se těším, bude to zábava. A to je hlavní. Lidé se mě ptají, jakou budu mít roli a rozhodně chci stále vyhrávat. Ale být součástí vítězného týmu a bavit se cyklistikou je stejně důležité. Ale k tomu také musím být ve své nejlepší formě."

Také Rod Ellingworth, ředitel Ineos Grenadiers, od něj stále očekává velké výkony: "G je s námi od samého začátku. Vyhrál největší závody světa, radí mladým závodníkům, je skvělým ambasadorem našeho sportu a inspiroval nespočet lidí k cyklistice. Víme, a on to ví taky, že ho ještě hodně čeká. Je hladový po úspěchu na nejvyšší úrovni. Příští rok to bude boj. Konkurence je větší než kdy dřív. Jdeme do toho naplno a G bude významnou součástí našeho týmu."