Tým BMC v současné podobě končí a od příštího roku uvidíme na WorldTour scéně tým CCC pod vedením Jima Ochowicze. To je známá věc, ale docela dlouho nebylo jasné, co se stane se současným celkem CCC Sprandi Polkowice. Zda zanikne úplně, zda se spojí se společností Continuum Sports, která vlastní licenci WorldTour, nebo zda bude dále existovat. Tým pokračovat bude, ale už jen jako kontinentální tým. 

Jeden majitel, či generální sponzor, nemůže vlastnit/podporovat dva profesionální týmy, protože by mohlo dojít k dohodě mezi těmito týmy a to by mohlo ovlivnit některé závody. Jim Ochowicz se nechce se současným CCC spojovat, zatím ani neoznámil, kdo z CCC v novém projektu bude závodit. CCC Sprandi Polkowice tedy sestoupí mezi kontinentální týmy a omezí počet závodníků. Je logické, že se bude zaměřovat na rozvoj polských talentů a mnozí zahraniční, ale i domácí závodníci tým opustí. 

Opustit CCC Sprandi Polkowice by určitě měli oba čeští cyklisté, pokud nedostanou šanci v Continuum Sport. Vrátit se na kontinentální úroveň by pro ně byl velký krok zpět. Ale snad najdou nové profesionální působiště. Smlouvu s CCC Sprandi Polkowice i na příští rok mají pouze dva závodníci, Portugalec Amaro Antunes a Polák Szymon Sajnok. S oběma se pravděpodobně počítá v Continuum Sports. Antunes je velmi dobrý vrchař a Sajnok je mladý a talentovaný sprinter. 

Společnost Continuum Sports tedy shání zkušené profesionály a dva už získala. Z Dimension Data přestupuje Serge Pauwels. 34letý Belgičan umí pomáhat jezdcům na celkové pořadí, ale nejspíš nebude mít komu (pokud nepřijde Geraint Thomas) a proto se soustředí spíše na úniky v kopcích a těžké závody. 

A poměrně překvapivý je příchod Simona Geschkeho. Německý univerzál strávil celou svou profesionální kariéru v Sunwebu (dříve Skil, Argos...). ,,Chtěl jsem nějakou novou výzvu po deseti letech v jednom týmu. Aspoň jednou v životě jsem chtěl přestoupit a teď je ta správná doba. Tým na mě vždy působil velmi profesionálně a celá struktura týmu je zajímavá a také atmosféra se zvenčí zdá příjemná. Chci jet ardenské klasiky, které jsou vždy mými oblíbenými závody na jaře, ale jinak to bude brát tak, jak to přijde. Těším se na změnu a jak nám to půjde," okomentoval Geschke svůj přestup. 

Podle Ochowicze nebude Geschke jenom pomáhat, což byla jeho starost v Sunwebu, ale dostane také příležitost jet na sebe a uspět. Zatím vyhrál tři závody, ale včetně etapy na Tour de France. Soustředit se bude na kopcovité klasiky v Ardenách a v Itálii a také na Grand Tours, kterých doposud objel už jedenáct. 

A dalším nováčkem je Američan William Barta. Jezdec Hagens Berman Axeon je velkým talentem zámořské cyklistiky, úspěšný v především těžkých závodech a je silný také v časovce. V kategorii U23 skončil čtvrtý na Lutych - Bastogne - Lutych a právě ardenské klasiky ho zajímají nejvíce. Soustředit se chce na zlepšení v dlouhých kopcích, společně s dobrou časovkou by mu to mohlo vynést dost úspěchů. 

Zatím Continuum Sports potvrdil angažmá osmi cyklistů: Greg Van Avermaet, Guillaume Van Keirsbulck, Nathan Van Hooydonck, Michael Schär, Alessandro De Marchi, Simon Geschke, William Barta a Serge Pauwels. 

Foto Sirotti