Na jaře stihl celkem 11 závodních dnů ve dvou etapácích a dvou jednorázových klasikách. Nejlepším výsledkem bylo 8. místo ve 2. etapě Valenciany, kde skončil celkově na solidním 11. místě se ztrátou 1:19 na vítězného Pogačara. 

V rozhovoru s novináři potvrdil, že nebude součástí týmu Ineos pro přeplánovanou Tour de France, která proběhne od 29. srpna do 20. září, a že se zároveň vzdá účasti na Giro d'Italia (3. - 25. října), aby se mohl soustředit na říjnové dlážděné klasiky. 

"Mými velkými cíli jsou říjnové klasiky, které jsou na stejné úrovni jako Corsa rosa. Tour skončí těsně před klasikami, které pro mě budou klíčovým okamžikem sezóny. Tým Ineos vyhraje Grande Boucle. A kdo bude součástí týmu, nemůže přemýšlet o tom, jak pošetřit nohy,“ řekl tento kontroverzní Ital. 

Část jarních klasik byla přeložena na druhou část sezóny: Liège-Bastogne-Liège byl přeplánován na 4. října, Gent-Wevelgem na 11. října, Tour of Flanders se má konat 18. října a Paříž-Roubaix 25. října. Sezóna WorldTour by měla začít 1. srpna na Strade Bianche, zatímco Milán-San Remo a Il Lombardia se mají konat také v srpnu, jejich data by měla být finalizována tento týden po setkání příslušné UCI komise. 

Moscon pravděpodobné začně na Strade Bianche, přičemž později by se mohl postavit na start Tirreno-Adriatico (7. – 14. Září). Mezitím bude trénovat v nadmořské výšce v Dolomitech: "Udělal jsem to v posledních letech často a osvědčilo se mi to.“ 

Sportovní ředitel Ineosu Gabriel Rasch označil Mosconovo chování na Kuurne-Brussel-Kuurne jako „nepřijatelné“ a prohlásil, že jeho diskvalifikace je oprávněná. Byla to poslední z dlouhé řady konfliktních situací, které Moscon už stačil po dobu své kariéry vyvolat.  

Připomeňme jeho rasové výstupy směrem ke Kévinu Rezovi na Tour de Romandie 2017. Později téhož roku byl Moscon obviněn z úmyslného pádu Rezova týmového spolujezdce Sebastiena Reichenbacha při Tre Valli Varesine. Reichenbach, který zdůrazňoval Mosconovo rasové chování proti Rezovi, utrpěl při havárii zlomeninu lokte a kyčle, ale UCI nakonec kvůli nedostatku video důkazů upustilo od dalšího řešení tohoto obvinění. Moscon byl diskvalifikován i po silničním závodě Mistrovství světa 2017 v Bergenu za tažení od italského týmového vozu. V roce 2018 byl vyloučen z Tour de France a byla mu na šest týdnů pozastavena činnost poté, co udeřil Élie Gesberta. 

To je povaha a těžko se jí bránit. Uvidíme, čeho se ještě od Moscona dočkáme nebo zda už „dospěje“ a zaměří svou aktivitu výhradně na realizaci svého nesporného talentu. 

Dosud absolvoval 14 z pěti nejcennějších klasik (San Remo, Flandry, Roubaix, Lombardie a Lutych), přičemž nejlepšími výsledky pro tohoto 182 cm vysokého Itala bylo 3. místo na Lombardii a 5. na Roubaix, oboje v roce 2017.

V průběhu dosavadní kariéry získal tento 26 letý Ital 8 vítězství, kam spadají i dva tituly italského šampiony v časovce.