Nová řada elektrokol kombinuje některé základní vlastnosti standardních silničních kol Giant Defy Advanced s motorovou pomocí, která je vyladěna speciálně pro rychlou jízdu na silnici. Díky kompaktnímu motoru v zadním náboji, lehkému karbonovému rámu a vidlici, skrytým ovládacím prvkům a vnitřnímu vedení kabelů je Defy Advanced E+ Elite nenápadným elektrokolem. Výsledkem je kolo, které jezdci umožňuje zažít pocity z běžné silniční vyjížďky, ale s přidaným výkonem umožňujícím dojet dál a rychleji.

Nový motor

Základem modelu Defy Advanced E+ Elite je nový motor SyncDrive Move Plus, lehká pohonná jednotka, integrovaná do zadního náboje. SyncDrive Move Plus využívá energii, kterou vkládáte do pedálů, a zesiluje ji, aby vám pomohla překonávat prudké kopce, posilovat na rovinách a prodlužovat jízdu při menším pocitu únavy.

Snímek obrazovky 2024-10-04 v 8.58.03.png

Motor v náboji je podle Giantu zkonstruován dle „exkluzivního jízdního vzoru E-Road“ společnosti Giant, který odpovídá způsobu šlapání silničních cyklistů. Při rozjezdu ze statické polohy postupně zvyšuje výkon, abyste měli plynulý pocit bez náhlých nárazů výkonu. Když přestanete šlapat, postupně snižuje podporu, abyste neměli pocit náhlé ztráty výkonu.

Motor SyncDrive Move Plus je poháněn ultralehkou baterií EnergyPak 400, která poskytuje 400 Wh energie při hmotnosti 2,3 kg. Po přidání rozšíření dojezdu EnergyPak 200 v podobě láhve na vodu, získají jezdci 600 Wh energie, což zajistí dojezd až 150 km při optimalizovaném využití baterie. Kryt baterie je podle Giantu vyroben z robustního hliníkového pláště a je hodnocen z hlediska bezpečnosti a odolnosti proti nárazu podle nejpřísnějších zkušebních norem v oboru.

Integrace

Každý prvek systému Defy Advanced E+ Elite je integrován pro optimální výkon a snadné použití. Začíná to tlačítkem RideControl Go, které je vloženo do horní rámové trubky pro snadný přístup. Tlačítko lze použít k zapnutí nebo vypnutí elektrokola a také ke změně režimů výkonu. Barevné kontrolky LED zobrazují režim podpory a úroveň nabití baterie.

Motor SyncDrive Move Plus zahrnuje technologii Smart Assist se senzory, které přesně měří výkon, kterým cyklista šlape do pedálů. Díky tomu motor poskytuje přesně takovou míru asistence, která vytváří přirozený a silný zážitek z jízdy, a zároveň optimalizuje energetickou účinnost jak pro jezdce, tak pro bateriový systém.

Snímek obrazovky 2024-10-04 v 8.57.36.png

Giant přišel také s aktualizovanou aplikací RideControl rozšiřující stávající možnosti přizpůsobení motoru SyncDrive. Nyní si můžete zvolit, jak přesně chcete, aby systém fungoval. Pomocí aplikace můžete nastavovat od úsporného režimu Eco až po režim Power a sledovat všechny důležité jízdní metriky během jízdy.

Všechny modely jsou vybaveny bezdrátovým elektronickým řazením SRAM a také bezdrátovým přídavným řazením AXS Blips na řídítkách, které jsou nastaveny tak, aby přepínaly režimy asistence, aniž byste museli sundat ruce z řídítek. (Model Defy Advanced E+ Elite 0 je vybaven sadou SRAM AXS Red a bonusovými tlačítky SRAM místo Blips). Integrované zadní světlo, umístěné v blízkosti horní části sedlové trubky, je vždy zapnuté.

Čistá silnička i všestranný parťák

Na první pohled vypadá Defy Advanced E+ Elite jako každé jiné silniční kolo. Je úzce spjato s řadou silničních kol Defy a sdílí mnoho stejných konstrukčních prvků a technologií, včetně geometrie rámu a klíčových komponentů.

V zadní části kola pohlcují kapkovité sedlové vzpěry nárazy a vibrace, které se šíří od zadního kola směrem k jezdci. Vpředu pomáhá kompozitová vidlice třídy Advanced SL pohlcovat nárazy, které se šíří nahoru přes přední kolo.

Snímek obrazovky 2024-10-04 v 9.01.55.png

Kromě rámové sady je každé kolo Defy Advanced E+ Elite vybaveno komponenty, které zvyšují pohodlí. Prvním z nich je kompozitová sedlovka D-Fuse, jež tlumí nárazy a přidává drobné odpružení (až 12 mm).

Tato technologie je použita také v přední části kola u řídítek D-Fuse. Řídítka využívají na horní části podobné kompozitní trubky ve tvaru písmene D. Mají také ergonomický tvar s krátkým dosahem a 8stupňovým zkosením v obloucích.

Představce Contact SLR Aero Light nebo Contact SL Aero Light (podle modelu) mají optimalizovaný aerodynamický tvar. Jsou vybaveny vnitřním vedením kabelů pro čistý vzhled a aerodynamiku. Každý model má místo pro 38 mm široké bezdušové pláště a Defy Advanced E+ Elite AR se dodává s plášti připravenými pro jízdu po všech typech silnicí a dá se s nimi vyrazit i do lehkého terénu.

Ještě více zjistíte na Giant-bicycles.com. 

Modely a ceny pro český trh (v závorce je uvedeno barevné provedení):

DEFY ADVANCED E+ ELITE:

Defy Advanced E+ Elite 0 (Blue Dragonfly) = 279 999 Kč

Defy Advanced E+ Elite 1 (Raw Carbon) = 217 999 Kč

Defy Advanced E+ Elite 2 (Sea Sparkle) = 178 999 Kč

Defy Advanced E+ Elite AR (Kelp Forest) = 168 999 Kč


Liv nabídne nové technologie také ženám u modelu Avail Advanced E+ Elite

avail.jpg

Stejné technologie, včetně motoru v zadním náboji, nabízí také sesterská společnost Liv. Dámský model Avail Advanced E+ Elite je ve všech ohledech srovnatelný s modelem Defy,a le je určitý ženám na míru. Také nabízí plnou integraci, špičkové materiály a stejný motor. 

Modely a ceny pro český trh (v závorce je uvedeno barevné provedení):

AVAIL ADVANCED E+ ELITE:

Avail Advanced E+ Elite 0 (Raw Carbon) = 279 999 Kč

Avail Advanced E+ Elite 1 (Ice Age) = 217 999 Kč

Avail Advanced E+ Elite 2 (Golden Haze) = 178 999 Kč

Avail Advanced E+ Elite AR (Silver Pine) = 168 999 Kč

Více na Liv-cycling.com.