186 km a tisíc výškových metrů. Našly se i dvě vrchařské prémie. Obě umístěné v první čtvrtině trasy. Ta těžší měřila 900 metrů s průměrným sklonem 7 %.

V únicích se dnes angažovali i jezdci ProTeams. Pro první rychlostní prémii si z malého úniku dojel Jon Agirre z Kern Pharma. Pro druhou z dalšího úniku Luke Mudgway z Boltonu. Od 90. km jel na čele osamocen Calum Johnston z Caja Rural. Byl dostižen těsně před poslední prémií 15 km před cílem. Hlavní zásluhu na tom měl tým průběžného lídra Tudor Pro Cycling.

O prémie se spurtovalo z balíku, tentokrát měli zájem jezdci EF Education a taky ji vyhráli: Tom Scully před Simonem Carrem. Jednu bonifikační vteřinu získal za 3. místo Tomáš Bárta.

Závěr ve městě po široké silnici, ovšem v zatáčkách a se spoustou ostrůvků. Tudor přivezl Arvida De Kleijna v dobré pozici a vyslal ho z první do spurtu. Na zadním kole měl ovšem nalepeného Gleba Syritsu (Astana), dva jezdce Bardiani a Daniela Babora. 

Syritsa si včas vyjel z háku a byl na pásce o pár decimetrů dříve. Jelikož byl ruský cyklista včera "až" třetí, v trikotu lídra zůstává i nadále De Kleijn.

Daniel Babor skončil čtvrtý. Tomáš Bárta je průběžně sedmý.

První dvě etapy byly sprinterské. Zítra je na programu na 183 km a 3600 výškových metrů. Po úvodních rovinatých 10 km se v dalších 40 převážně stoupá, byť průměrný sklon není příliš prudký. A to nejsou jediné kopce etapy. Takže sprinteři budou mít nejspíš trochu jiné starosti.