Gorka Izagirre  v Movistaru působil v letech 2014 až 2017 a vyhrál tři závody, včetně etapy na Giro d´Italia. Po roce v Bahrainu a třech letech v Astaně se dohodl na nové dvouleté smlouvě ve španělské formaci. Izagirre je už třetím jezdcem Astany, který přestupuje do Movistaru. Stejný přestup čeká také Oscara Rodrigueze a Alexe Aranburua. Do Movistaru přijdou také Němec Max Kanter z DSM a Bask Oier Lazkano z Caja Rural.    

"Jsem moc šťastný, že se mohu vrátit do týmu Movistar, protože čtyři roky, které jsem zde strávil, byly nejlepší z mé kariéry, sportovně i emocionálně.V posledních letech jsem byl jako dítě, které poznává svět a nyní se vracím domů, říká Gorka Izagirre, který v Movistaru získal dvouletou smlouvu.  

Izagirre patří k nejspolehlivějším cyklistům současného pelotonu. Během třinácti let mezi profesionály vyhrál devět závodů, včetně etapy na Giro d'Italia a španělského titulu. Především je loajálním domestikem a pomocníkem hvězd. Ve světovém pelotonu není mnoho podobně všestranných cyklistů, kteří jsou schopni zvládat obrovské závodní nasazení po celý rok.