Dvaadvacetiletý Govekar byl členem skupiny 14 závodníků, která získala od pelotonu hodně času a ve 169 kilometrů dlouhé etapě si to mohla rozdat o vítězství. Ale ne všichni uprchlíci se ve zvlněném profilu udrželi vpředu až do krátkého cílového k amfiteátru v Ciudad Romana de Clunia. Kromě mladého závodníka týmu Bahrain Victorious se v čelní skupině až do posledních desítek metrů udrželi Valentin Retailleau (AG2R Citroen), Omer Goldstein (Israel - Premier Tech), Patrick Gamper (BORA hansgrohe), Lluis Mas (Movistar), Pieter Serry (Quick-Step Alpha Vinyl) a Xabier Azparren (Euskaltel - Euskadi). 

V posledních kilometrech zaútočil Rakušan Gamper, ale soupeře neutrhl. V krátkém stoupání do cíle se závodníci hlídali navzájem a Govekar se snažil především získat dobrou pozici do posledních metrů, aby mohl uplatnit svou výbušnost. Závodníci byli v klidu až do nájezdu do cílové rovinky, kde svůj spurt zahájil Izraelec Goldstein, za kterým se rozjel Francouz Retailleau a dostal se do vedení, jenže Slovinec byl rychlejší a cílovou pásku protnul s poměrně výrazným rozdílem. 

Govekar letošní sezónu zahájil v kontinentálním rakouském týmu Tirol - KTM a až 1. června přestoupil do WorldTour týmu Bahrain Victorious. V dresu bahrajnského celku objel zatím pouze Okolo Slovinska a právě Okolo Burgosu.

Peloton dorazil se všemi favority na celkové vítězství pohromadě a Pavel Sivakov (INEOS Grenadiers) udržel dres lídra závodu s náskokem 23 sekund před Santiagem Buitragem (Bahrain Victorious). 

Vojtěch Řepa (Kern Pharma) dokončil na 92. místě se ztrátou přes 5 minut, ale udržel trikot nejlepšího vrchaře. Se 34 body na kontě má náskok 6 bodů před druhým Azparrenem.