O konečném pořadí Tour Down Under se rozhodlo ve stoupání Corkscrew. Amanda Spratt (Trek-Segafredo) zde dokázala ujet všem soupeřkám, včetně nejdéle vzdorující Grace Brown (FDJ-Suez). Ta na vrcholu stoupání ztrácela 20 sekund, ale ve sjezdu do cíle byla rychlejší a soupeřku dojela kilometr před cílem.

To pro ni byla velmi komfortní situace, protože v průběžném pořadí měla náskok 6 sekund před Amandou Spratt, takže jí stačilo udržet se a i kdyby ve spurtu prohrála, celkové vítězství by bylo její. Jenže závodnice francouzského týmu je ve skutečnosti rychlejší a krajanku porazila. 

Sestřih 3. etapy Tour Down Under:

Nejbližší skupina osmi pronásledovatelek ztratila 13 sekund, Nikola Nosková (Zaaf) dojela osamocena s odstupem 28 sekund na 12. místě a opět si v celkovém pořadí trochu polepšila. Poskočila o dvě pozice na 14. místo a připsala si 32 bodů do světového žebříčku UCI. Celkovému pořadí dominovaly domácí cyklistky, rozdíl mezi Brown a Spratt byl 10 sekund, třetí Novozélanďanka Georgia Williams (EF Education-Tibco-SVB) ztratila 19 sekund a až čtvrté místo v celkovém pořadí je určitě zklamání pro domácí sestavu Jayco-AlUla. Ruby Roseman-Gannon se na pódium nedostala. Její týmová kolegyně Alex Manly nedokázala udržet dres vedoucí závodnice a propadla se na 10. místo.  

"Jsem nadšená," řekla Brown po dojezdu. "Je to skvělý pocit, věděla jsem, že to stoupání bude náročné, protože Amanda je trochu lepší vrchařkou, jen jsem ji potřebovala udržet na dosah. Před etapou jsem si naplánovala, že na kolo nasadím větší převody, abych mohla ve sjezdu šlapat. Poslední tři kilometry se mi to dařilo, viděla jsem ji a pak jsem si řekla, že kdybych ji dojela, že si za ní na posledním kilometru odpočinu a byla jsem si celkem jistá, že ji ve sprintu porazím."