Sportovní odpoledne odstartovaly mládežnické kategorie žáků, žákyň, kadetů a kadetek. Velkou cenu Roman Kreuziger Cycling Academy vyhrál v závodě na 15 okruhů Denis Jogl (CL LOKO Rakovník). V samostatné kategorii kadetů na 30 kol měl nejvíce sil Michal Záhorec (ACS  Development).

Prvenství na pásce a již klasický handicapový start, kdy 30 vteřin před pelotonem Elite vyrazili vpřed jezdci kategorie masters a dvě ženy. Nejlépe si se začátkem závodu tentokrát poradil Tomáš Moláček (CTW CYCLING), který nasbíral 6b, a to mu stačilo na vítězství v kategorii. Za Moláčkem, který se v úvodu závodu odpoutal od skupiny, dokázala uviset i Nela Slaníková a díky tomu nasbírala 3 body, což jí stačilo na vítězství v kategorii žen.

Peloton tentokrát dojel ztrátu po 7 kilometrech, a hned začal boj o důležité body v každém kole. Podporu týmu měl tentokrát skvěle sladěnou Richard Habermann, kterému několikrát dopomohl k úniku i mladík Petr Hladík (oba AC SPARTA PRAHA). Několikrát to zkoušel i Filip Samec (Lotus Team SE), a společně s Maximilianem Kerlem byli v úniku, ale silné týmy Sparty a ACS Development si to hlídaly a nikoho nenechaly odjet na více než dvě kola. Richard Kobr nakonec ke konci závodu zabral a snížil náskok na Habermanna na pouhých 6 bodů. To mu stačilo na celkové druhé místo v závodě. Max Kerl nakonec bral bronz s 12 body. 

Největší boj se strhnul opět o prémiové body a puntíkovaný dres měsíce června Bageterie Boulevard prestige. Pět bodů nasbíral Joshua Edward DAVIES (RAFKARNA IDEA CYCLING TEAM) a v příštím závodě ho znovu uvidíme v puntíkovaném dresu.

Nejlepším juniorem byl tentokrát Adam Pešek (Roman Kreuziger Cycling Academy), který nasbíral 6 bodů.

Richard Habermann v cíli: „Dneska perfektní týmová spolupráce, máme vítězství a jezdí se mi lépe. Uvidíme na dalším závodě v Kyjově, a pak už jsou tady mistráky. "

Další díl Giant Ligy 2024 pokračuje v úterý 25. června ve sportovním areálu SKP RAPID PLZEŇ od 17:30 hod..

loading...

GP MARLES 11. června 2024

Čas vítěze: 1:17,54 h  60 km

GL_7.jpg