Sportovní odpoledne odstartovali mládežnické kategorie žáků, žákyň, kadetů a kadetek. Velkou cenu Roman Kreuziger Cycling Academy vyhrál v závodě na 15 okruhů Denis Jogl (CL LOKO Rakovník), žákyně vyhrála Tereza Rumanová (MS Bike Academy) a kadetky Jolana Kroupová (ACS Development). V samostatné kategorii kadetů na 30 kol, měl nejvíce sil Daniel Kuběna (ACS  Development), který společně s Antonií Cermanovou (TJ Loko Beroun) dojeli celé startovní pole o celý okruh.

Prvenství na pásce a již klasický handicapový start, kdy 30 vteřin před pelotonem Elite vyrazili vpřed jezdci kategorie masters a jediná žena na startu Nela Slaníková, která nakonec zvládla celý závod v pelotonu. Nejlépe si se začátkem závodu opět poradil zkušený borec Martin Boubal (CTW CYCLING), který nasbíral 7 bodů, a to mu stačilo na vítězství v kategorii.

Peloton tentokrát dojel ztrátu po 8 kilometrech, a od tohoto okamžiku začal boj o důležité body v každém kole. Podporu týmu měl tentokrát Richard Kobr, kterému ze začátku pomohl k bodovému odstupu právě Jakub Elbadri (oba ACS DEVELOPMENT). Na 40. km odskočila dvojice Filip Samec (Lotus Team SE)  a opět Richard Kobr. Kobr tak bodový náskok ještě vylepšil a Samec se nakonec posunul na celkové 7. místo v závodě.

loading...

Závěrečný spurt nakonec vyhrál Ondřej Šilhavý (ACS DEVELOPMENT) a pojistil si tak vynikající druhé místo celkového hodnocení. S třetím místem se nakonec musel spokojit Maximilian Kerl.

Největší boj se strhnul o prémiové body a puntíkovaný dres měsíce června Bageterie Boulevard prestige. Tři body nasbíral Joshua Edward DAVIES (RAFKARNA IDEA CYCLING TEAM) a v příštím závodě ho uvidíme v puntíkovaném dresu.

Mezi jezdce kategorie Elite se nakonec vklínil i nejlepší junior Roman Šafránek (Roman Kreuziger Cycling Acadamy) a bral skvělé 6. místo celkového hodnocení.

Richard Kobr v cíli: „Ze začátku mě hodně pomohl Jakub Elbadri, a pak už jsem jen počítal body. Máme další vítězství.“

Další díl Giant Ligy 2024 pokračuje již v sobotu 8. června ve Strašicích Tour de Brdy od 12.00 hod.

GL.jpg