Osmá etapa Tour de France do Amiens byla další rovinatou s hromadným dojezdem. Nejrychlejší byl opět Dylan Groenewegen (LottoNL Jumbo), který tentokrát jasně porazil André Greipela (Lotto Soudal) a Fernanda Gaviriu (Quick-Step Floors). Groenewegen měl volnou cestu k vítězství, protože Peter Sagan (BORA-hansgrohe) začal spurtovat brzo a Greipel s Gaviriou se přetlačovali o místo na silnici. A právě kvůli tomuto tvrdému souboji byl Gaviria penalizován a odsunut na konec skupiny. Greipel by potrestán stejně, ale za dřívější incident. Oficiálně tedy dojel druhý Peter Sagan a třetí John Degenkolb (Trek-Segafredo). 

Kvůli pádu se zdržel jeden z favoritů, Daniel Martin (UAE Emirates). Vítěz 6. etapy upadl s dalšími cyklisty 17 kilometrů před cílem a dojel společně se svými pomocníky se ztrátou 1:15. 

V celkovém pořadí zůstal první Greg Van Avermaet (BMC). Druhý Geraint Thomas (Sky) ztrácí 7 sekund a třetí Tejay van Garderen (Trek-Segafredo) 9 sekund. 

Dresy se nepřevlékaly. Peter Sagan nadále vede bodovací soutěž, Toms Skujinš (Trek-Segafredo) je lídrem vrchařské soutěže a nejlepším mladým závodníkem je Soren Kragh Andersen (Sunweb).   

Foto Bettini