Cesta za vítězstvím v převážně rvinaté druhé etapě z Mosjøenu do Brønnøysundu nebyla pro Dylana Groenewegena (BikeExchange - Jayco) vůbec snadná. Nizozemec se jen těsně vyhnul pádu 2 kilometry před cílem a poté se musel propracovat na dobrou pozici do spurtu. Poradil si a v dojezdu byl bezpečně nejrychlejší. Druhý Skončil Amaury Capiot (Arkéa Samsic) a třetí Edvald Boasson Hagen (TotalEnergies). 

V dlouhém úniku se opět představil nejlepší vrchař závodu Stephen Bassett (Human Powered Health). Společně s Aaronem Van Pouckem (Sport Vlaanderen - Baloise), Johanem Ravnoyem (Coop), Ikerem Minteguiem (Euskaltel Euskadi) a Liamem Johnstonem (Trinity) strávil většinu etapy ve vedoucí skupině, ale na všech třech vrchařských prémiích mu první místo sebral Van Poucke. Bassett posbíral aspoň 6 bodů za tři druhá místa a v celkovém pořadí nadále vede s náskokem 2 bodů před Van Pouckem.

V celkovém pořadí se nic moc nezměnilo. Axel Zingle (Cofidis) vede s náskokem 5 sekund před krajanem Mathieu Burgaudeaum (TotalEnergies), třetí Capiot ztrácí 7 sekund.