Dylan Groenewegen (BikeExchange - Jayco) byl ve spurtu jednoznačně nejrychlejší, ale etapa pro něj rozhodně nebyla snadná. V zvlněném profilu se dokázal udržet ve malém pelotonu, zatímco například Tim Merlier (Alpecin - Fenix) se v krátkých kopcích vpředu neudržel a do sprintu nezasáhl. Aktivní byl Vojtěch Řepa (Kern Pharma), který 58 kilometrů před cílem zaútočil z hlavního pole a dojel si skupinu v úniku.

Řepa se 53 kilometry před cílem přidal k týmovému kolegovi Martimu Marquezovi a dalším pěti uprchlíkům, včetně Slováka Pavola Rovdera (Dukla Banská Bystrica) a vyhrál rychlostní prémii v Šentjuru 50 kilometrů před cílem. Kromě 5 bodů získal také 3 bonusové sekundy, o které mu šlo především. Hned poté přestal spolupracovat v úniku a počkal na peloton. Všichni ostatní uprchlíci byli dostiženi 44 kilometrů před cílem.

V stoupání 40 kilometrů před cílem z pelotonu vypadli Tim Merlier a Pascal Ackermann (UAE Emirates), ale Němec se dokázal dopředu vrátit, zatímco Merlier už ne. Tempo vedoucí skupině udával tým Bahrain Victorious pracující pro mladého Slovince Matevže Govekara. A v závěru se přidal i BikeExchange - Jayco. Ale samotný dojezd byl velmi chaotický a nikdo neměl poskládaný solidní sprinterský vlak. Groenewegenovi to však nezabránilo v suverénním vítězství. Druhý skončil Lionel Taminiaux (Alpecin - Fenix), zastupující Merliera, a třetí Ackermann.

"Načasovali jsme to opravdu dobře. V poslední zatáčce jsem byl trochu zavřený, takže to bylo těžké, nemohl jsem v té zatáčce jet za Lukou (Mezgecem, pozn. redakce) a musel na mě počkat, než za to znovu vzal. Bylo to pro něj opravdu těžké, stejně jako pro Campbella Stewarta," říká Groenewegen v cíli závodu.

"Nebylo to dokonalé rozjetí sprintu, ale Luka udělal opravdu chytrý manévr, aby mi udělal místo, a já jsem se mohl rozjet za ostatní jezdci a najít si prostor ke sprintu, a to stačilo. Kroužili jsme na okruhu, takže jsme viděli cíl a věděli, co nás čeká. Kluci odváděli celý den úžasnou práci, zejména když Bahrain začal ve stoupání tahat. Byla to opravdu těžká etapa, takže děkuji svým týmovým kolegům za toto vítězství."

Groenewegen si připsal čtvrté letošní vítězství a po trápení na Critérium du Dauphiné, kde neměl moc příležitostí kvůli spoustě stoupání, se velmi brzo vrátil k závodům a využil pravděpodobně jedinou příležitost, kterou ve Slovinsku měl. A rozhodně si zvýšil sebevědomí před letošní Tour de France.

"Byla to mimořádně dobrá týmová práce," přidal svůj pohled Gene Bates, sportovní ředitel BikeExchange - Jayco. "Tuto etapu jsme si už dávno vybrali jaké náš cíl. Chtěli jsme se na ni s Dylanem zaměřit, a byl to vlastně jediný důvod, proč jsme sem Dylana vzali, kvůli této etapě. Bylo tedy příjemné vidět, že se nám plán podařilo uskutečnit a že byl úspěšný. Teď budeme lovit etapy, ale máme tu také Lucase Hamiltona, který vypadá dobře i v celkovém pořadí."

Řepa dojel na 18. místě v čase vítěze a díky úspěchu na rychlostní prémii snížil odstup na vedoucího Rafala Majku (UAE Emirates) na 55 sekund. Posunul se na 4. místo za Majku, Domena Novaka (Bahrain Victorious) a Tadeje Pogačara (UAE Emirates) a oblékl bílý dres pro nejlepšího mladého závodníka. Řepa byl jediným českým cyklistou v první skupině, Daniel Turek (Felbermayr - Simplon Wels) a Michal Schlegel (Caja Rural - Seguros RGA) ztratili 1:15.