Závěrečná etapa Saudi Tour už nezasáhla do celkového pořadí. Maxim Van Gils (Lotto Soudal) se vezl v peloton obklopen svými týmovými kolegy a nikdo na jeho zelený trikot neútočil. S výjimkou Anthona Charmiga (Uno-X), který se vydal do dlouhého úniku a byl dokonce ve virtuálním vedení, ale jen o pár sekund a peloton měl únik zcela pod kontrolou. 

Kromě Charmiga se do úniku dostali Martin Urianstad (Uno-X), Jannik Steimle (Quick-Step Alpha Vinyl) a Polychronis Tzortzakis (Kuwait). 100 kilometrů před cílem si vybudovali náskok 1:50, ale poté už jen klesal. Nejdříve odpadl Tzortzakis, po něm Urianstad a 19 kilometrů před cílem se osamostatnil Steimle. Německý cyklista se snažil vzdorovat zrychlujícímu pelotonu, kde pracovali jezdci týmů BikeExchange - Jayco, Lotto Soudal a BORA - hansgrohe.

Steimle byl dostižen 10 kilometrů před cílem a sprinteři se tlačili do popředí, aby byli v nejlepší pozici před závěrečným spurtem. Do toho se vůbec nedostal Caleb Ewan (Lotto Soudal), který měl 3 kilometry před cílem defekt. Quick-Step rozjel vysoké tempo, na to navázal tým BORA - hansgrohe a Dylan van Poppel začal spurtovat jako první. Toho využil Dylan Groenewegen a suverénně zvítězil před Danem McLayem (Arkéa - Samsic) a Davidem Ballerinim (Quick-Step Alpha Vinyl). Fernando Gaviria (UAE Emirates) se snažil protáhnout, ale marně a musel se mířit se čtvrtým místem. 

Maxim Van Gils zvítězil v celkovém pořadí s náskokem 36 sekund před Santiagem Buitragem (Bahrain Victorious). Třetí Rui Costa (UAE Emirates) ztratil 48 sekund. Van Gils je také nejlepším mladým závodníkem celkového pořadí. Groenewegen se díky vítězství v etapě dostal až na první místo v bodovací soutěži. Caleba Ewana porazil o jediný bod.